Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Vdova po Demitrovi Mária: Odmietla pozvánku do Ruska, nemá dosť síl!

Pavol Demitra zahynul pred siedmimi mesiacmi
Pavol Demitra zahynul pred siedmimi mesiacmi (Zdroj: Ottovo nakladateľstvo)

BRATISLAVA - Do mesta, kde minulý rok v septembri zahynul tím ruskej KHL vrátane nášho kapitána Pavla Demitru (†36), sa po dlhšom čase vráti veľký hokej. Tento víkend totiž v Jaroslavli odohrá slovenská reprezentácia dva prípravné zápasy proti domácemu výberu. Ponuku letieť s výpravou dostala aj vdova Majka.

Slovenský tím odletel do Jaroslavli vo štvrtok ráno. V piatok a sobotu ho v rámci prípravy pred nadchádzajúcimi majstrovstvami sveta čaká ťažký dvojzápas s niekoľkonásobnými šampiónmi. Rusi pred prvým z nich chystajú na počesť zosnulých kamarátov pietny akt. Zúčastniť sa ho mohla aj vdova po Demitrovi, keď jej túto možnosť ponúkol Slovenský hokejový zväz.

Majka sa však na návštevu miesta, kde zahynula jej životná láska, ešte necíti. "Je to stále veľmi čerstvé, nemám dosť síl. Určite sa tam pôjdem niekedy pozrieť, ale teraz ešte nie," povedala pre denník Pluska.

Na ďalšom prípravnom súboji proti Česku, ktorý naša reprezentácia odohrá 20. apríla v Bratislave, sa však objaví. Pred jeho začiatkom totiž Paľa Demitru uvedú do hokejovej Siene slávy.

Hokejový tím Lokomotiv Jaroslavľ zahynul pri leteckom nešťastí minulý rok 7. septembra. Nehoda si vyžiadala 44 obetí, prežil ju len jeden človek - palubný inžinier Alexander Sizov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu