Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Požiar ruského mrakodrapu zarmútil aj slovenského miliardára z J&T: Má v ňom byt!

Patrik Tkáč si na svoj nový byt ešte bude musieť počkať
Patrik Tkáč si na svoj nový byt ešte bude musieť počkať (Zdroj: topky)

BRATISLAVA – Pondelková nešťastná udalosť požiaru v metropole Ruska sledoval so smútkom aj jeden z najbohatších Slovákov. Spolumajiteľ finančnej skupiny J&T Patrik Tkáč má totiž v tomto mrakodrape zarezervovaný luxusný apartmán. Kvôli požiaru bude musieť zrejme sťahovanie do nového príbytku odložiť minimálne o rok.

Viaceré ruské média už informovali, že požiar veže Federácia v Moskve si vyžiada odloženie ukončenia stavby. Tá mala byť hotová už budúci rok a mala by sa stať najvyššou v Európe. Investor sa však už dlhšie potýka s problémami s financovaním. Nepodarilo sa mu totiž získať úvery potrebné na dokončenie pôvodného projektu. Preto musel znížiť aj počet podlaží a oddialiť koniec výstavby.

Zaujímavé je, že jedným z čakajúcich na nový byt v hodnote približne 8,5 milióna eur je aj známy slovenský podnikateľ Patrik Tkáč. Ten si podľa našich informácii zarezervoval apartmán ešte v roku 2009, kedy zložil aj zálohu.

Tkáč chcel pôvodne apartmán využívať najmä kvôli biznisu v Moskve. Okrem neho by vraj mala mať finančná skupina v bytovke aj kanceláriu a ruské sídlo. J&T tam má totiž už dlhodobé plány a investovala do viacerých oblastí ako napríklad hotelierstvo a iné. Za zmienku stojí aj fakt, že mrakodrap stavia firma miliardára Sergeja Polonského. Toho nedávno v jednej politickej debate napadol oligarcha Alexander Lebedev.

Veža Federácie sa bude pýšiť aj tým, že sa bude dať na nej pristávať vrtuľníkom a vďaka jej polohe by v nej malo sídliť viacero štátnych úradov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu