Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Mediálny magnát obvinený z chuligánstva: V televíznej šou udrel iného boháča!

Alexander Lebedev
Alexander Lebedev (Zdroj: SITA)

MOSKVA – Ruský mediálny magnát Alexander Lebedev (53), ktorý vlastní noviny v Rusku i Británii, vo štvrtok predstúpil pred súd v rámci predbežného vypočúvania týkajúceho sa obvinení z útoku a chuligánstva.

Tých sa mal dopustiť, keď udrel iného ruského oligarchu počas televíznej šou. Lebedev, ostrý kritik Kremľa a spolumajiteľ britských novín The Evening Standard a The Independent, na súde v Moskve obvinenia odmietol ako vykonštruované.

Bývalý agent KGB Lebedev udrel Sergeja Polonského, realitného magnáta, počas hádky v ruskej televíznej šou v septembri 2011. „Myslím, že je to od začiatku do konca vymyslené,“ povedal novinárom, pričom obvinenia pripísal “politickej nenávisti“. Hoci televízne zábery jasne ukazujú, ako Lebedev Polonského počas šou udrel, jeho tím obhajcov bude pravdepodobne argumentovať, že nešlo o trestný čin. Pokiaľ ho uznajú vinným z chuligánstva, hrozí mu maximálne päť rokov, pričom útok je trestaný do dvoch rokov za mrežami.

Polonský sa na vypočúvaní nezúčastnil, keďže ho od decembra zadržiavajú v Kambodži pre podozrenie, že sa násilne správal ku skupine miestnych občanov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu