Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Ruskí hasiči bojovali s horiacim mrakodrapom: Popálená žena im zomrela na schodoch!

Požiar prepukol na rozostavanej výškovej budove developerského projektu Moskva City Zobraziť galériu (2)
Požiar prepukol na rozostavanej výškovej budove developerského projektu Moskva City (Zdroj: YouTube)

MOSKVA - Okolo 220 stavbárov museli dnes moskovskí hasiči evakuovať z rozostavanej výškovej budovy v centre mesta, kde prepukol požiar. Vďaka včasnému zásahu nie sú obete na životoch, popálený bol údajne len jeden robotník.

Zložitú evakuáciu z 24. poschodia komplikoval silný vietor aj panika ohrozených ľudí. Poryv silného vetra bol podľa vyšetrovateľov aj príčinou ohňa, ktorý zachvátil dve poschodia nedostavanej budovy. Víchor odtrhol kus tepelnej izolácie, ktorá dopadla na priamotop, ktorým sa robotníci v tuhých mrazoch zohrievali. Oheň sa potom rýchlo rozšíril po okolí.

Požiar prepukol na rozostavanej výškovej budove developerského projektu Moskva City. Tento rok v apríli tam vzplanuli horné poschodia inej nedostavanej výškovej budovy, mrakodrapu Vostok. Napriek intenzívnemu zásahu 25 hasičských čiat sa živel podarilo zvládnuť až po dvoch dňoch. Štvrť výškových budov vyrastá na západnom okraji moskovského centra. Jedným z tamojších mrakodrapov je aj nedostavaná, ale už 338 metrov vysoká veža Mercury City Tower, ktorá je v súčasnosti najvyššou budovou v Európe.

Zhodou okolností dnes požiar vypukol aj na ďalšej moskovskej výškovej budove, na "neostalinskom" Triumf-Palas, označovanom za "najvyšší obytný dom v Európe". Hasiči síce dorazili vzápätí po privolaní, ale dlho si nemohli poradiť so zamknutými vstupnými dverami do horiaceho bytu na 15. podlaží. Až po zdolaní prekážky objavili ťažko popálenú ženu, ktorá zraneniam podľahla ešte na schodisku.

Triumf Palace
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: liveinternet.ru)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu