Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Supermarket o nákupnej hystérii kvôli zľavám: Hodnotíme to pozitívne!

Museli zasahovať záchranári Zobraziť galériu (13)
Museli zasahovať záchranári (Zdroj: global 24, )

Spišská Nová Ves - Pri nákupnom ošiali sa pred jedným zo supermarketov v Spišskej Novej Vsi zranili dve ženy. Spoločnosť Kaufland túto akciu s výraznými zľavami napriek tomu hodnotí veľmi pozitívne.

Ako sme vás už informovali, v popolcovú stredu, krátko pred jedenástou v noci prilákala avizovaná nočná akcia s 50% až 60% zľavami pred miestne nákupné centrum asi 1 500 nakupujúcich.

Na mieste nefungovali semafory a kolabovala doprava. „Polícia kontaktovala správcu elektronických signalizačných zariadení s požiadavkou spustenia semaforov, avšak z technických príčin ich nebolo možné spustiť," informovala krajská policajná hovorkyňa v Košiciach, Jana Mesárová.

Akcia s názvom dlhá noc za extra ceny trvala od jedenástej v noci o tretej do rána. S príchodom dvadsiatej tretej hodiny sa medzi nakupujúcimi stupňovala hektika. Dav ľudí, ktorý sa tlačil stoj, čo stoj do vnútra obchodu za výhodným nákupom, spôsobil žene a dieťaťu ľahšie zranenie. Pritlačiť ich mali kovové nákupné vozíky. Zasahovať musela záchranka. „Žena po ošetrení prevoz do nemocnice odmietla a maloleté dieťa sme previezli na detské oddelenie našej nemocnice, kde po realizácii ďalších diagnostických vyšetrení bolo prepustené do ambulantnej starostlivosti,“ informovala nás hovorkyňa spišskonovoveskej nemocnice Veronika Deckerová.

Počas našej hodinovej prítomnosti sme pri rozvášnenom dave zákazníkov, policajtov nestretli. Polícia ale vysvetľuje, že spoločnosť Kaufland im oznámila, že na ich prevádzke bude prebiehať nočná zmena a pôjde o jednorazovú akciu. „Políciu požiadala o monitoring dopravnej situácie počas týchto hodín. Uvedenej akcii sme venovali zvýšenú pozornosť ako aj zabezpečeniu verejného poriadku a posilnili sme výkon služby. V súvislosti s konaním akcie sme realizovali celkom 5 priestupkov proti majetku,“ informovala Mesárová.

Ľudia na východnom Slovensku sa často sťažujú. že nemajú peniaze, no pri vychádzaní bočným vchodom hypermarketu to tak vôbec nevyzeralo. Väčšina odchádzala s prekypujúcimi nákupnými vozíkmi. Brali všetko, čo bolo cenovo výhodné. PR manažérka spomínaného centra prezradila, že akcie tohto typu robia úspešne už niekoľko rokov. „Včerajšiu Dlhú noc v Spišskej Novej Vsi hodnotíme veľmi pozitívne,“ uviedla Erika Pfundtnerová.

tlacenica Kaufland Spisska 02


Za davovú hystériu s najväčšou pravdepodobnosťou mohli okrem výrazných zliav aj boj o zákazníka. Dnes ráno totiž iba pár metrov ďalej otvárali nové nákupné stredisko.

Supermarket o nákupnej hystérii
Zobraziť galériu (13)
 (Zdroj: Facebook)


Pred nákupným centrom Kaufland v Spišskej Novej Vsi vládla krátko pred jedenástou v noci šialená nákupná horúčka. Otvorenie nového hypermarketu zrazilo ceny toho konkurenčého o polovicu.

Avizovaná akcia 50 % dolu prilákala viac ako tisíc ľudí na nákup. Na mieste bol stres, panika, padali nadávky, a nebola núdza ani o strkanice. Veľa nechýbalo, a ľudia zo Spišskej Novej Vsi a okolia by boli schopní sa o výhodný nákup pobiť.

Supermarket o nákupnej hystérii
Zobraziť galériu (13)
 (Zdroj: GLOBAL24)


Väčšina davu prišla minúť peniaze na autách. V blízkosti Kauflandu kolabovala doprava, nefungovali svetelné semafory. V bezhlavej tlačenici došlo aj k úrazom, dve ženy pritlačili nákupné vozíky, po páde ľudia niekoho aj pošliapali. Na mieste musela dvakrát zasahovať záchranka, ktorá previezla pacientky do spišskonovoveskej nemocnice.

Tí, ktorí mali viac šťastia, vychádzali z nákupného strediska s preplnenými vozíkmi. Na dračku šli predovšetkým základné suroviny, cestoviny, cukor a múka. Otretej ráno bolo už po všetkom.

Supermarket o nákupnej hystérii
Zobraziť galériu (13)
 (Zdroj: GLOBAL24)


Iba pár metrov od Kauflandu, otvárali ráno o ôsmej nové Tesco. Podľa všetkého sa pod davovú psychózu podpísal konkurenčný boj o zákazníka.

tlačenica kaufland


MARIE MELNÍKOVÁ

Viac informácií z tohto regiónu nájdete na spisska24.sk
 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu