Štvrtok23. máj 2024, meniny má Želmíra, zajtra Ela, Vanesa

Slovenský huslista pobavil celý svet: Počas koncertu okopíroval zvuk rušiaceho mobilu!

Slovenský huslista Lukáš Kmiť
Slovenský huslista Lukáš Kmiť

BRATISLAVA – Na začiatku slovenský huslista zrejme ani netušil, akú vlnu záujmu vyvolá vo svete jeho prekvapujúca reakcia na zvoniaci mobil! Namiesto toho, aby Lukáša Kmiťa otravný zvuk telefónu dostal do úzkych, zostal v pohode a dokonca pridal krátku improvizáciu v štýle mobilného zvonenia. O jeho hudobnej lahôdke píšu v celej Európe, video na Youtube má už vyše dva milióny videní!

Počas huslového sóla  Lukáša Kmiťa v židovskej ortodoxnej synagóge v Prešove zrazu do ticha zaznelo nepríjemné zvonenie telefónu. Kým sa divák spamätal a zvonenie vypol, Lukáš naňho znechutene pozrel a vzápätí hudobnému buranovi pripravil zaujímavé prekvapenie. Známu zvučku mnohých mobilných telefónov pohotovo zahral na husliach, za čo si u publika vyslúžil smiech a veľký potlesk.

Talentovaný Slovák očaril skutočne celý svet a o jeho umení improvizovať píšu v superlatívoch médiá ako nemecký Bild, britské DailyMail a BBC či rakúske online vydanie Kronen Zeitung. Denník DailyMail však polemizuje o tom, či náhodou nešlo o virálnu reklamu na predajcu fínskych mobilov.

Podobný prípad sa totiž stal pred časom, keď na koncerte Newyorskej filharmónie prerušilo 9. symfóniu G  Mahlera zvonenie Marimba, podobne malo ísť o reklamu na mobilné telefóny. Dirigent vtedy rozzúrene zastavil celý orchester, obrátil sa do hľadiska, aby našiel previnilca. Keď zvonenie konečne utíchlo, dirigent sa uistil, či je mobil vypnutý, aby začali znovu hrať.

Nokia zvonenie

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu