Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Bratislavské sídlo Európskej komisie: Strážia ho ľudia napojení na jakšíkovcov!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Šokujúcim spôsobom chránia štátny majetok v Správe služieb diplomatického zboru, ktorá spadá pod rezort zahraničia. Lukratívne objekty im stráži súkromná bezpečnostná služba A-Team, ktorá údajne patrí do portfólia obávaných jakšíkovcov. Pri výbere ministerstvu nevadilo ani to, že títo SBS-kári ako jediní nemajú previerku.

Správa služieb diplomatického zboru podpísala s kontroverznou SBS-kou zmluvu v druhej polovici mája. Bolo to práve v dobe, keď polícia uštedrila jakšíkovcom mocný úder, uviedol týždenník Plus 7 Dní, ktorý o kauze informoval. Vo väzbe vtedy skončil boss skupiny, expolicajt Libor Jakšík a niekoľko jeho kumpánov. Obvinili ich z prania špinavých peňazí a doteraz sa im nepodarilo dostať z väzby. Dosť členov skupiny však zostáva na slobode.

A-Team vznikla pred 11 rokmi. Okrem iných ju zakladal aj Ivan Jakšík, Liborov brat. V dozornej rade sedí Mário B. aj Ivan P., osoby, ktoré mali sa ocitli sa na mafiánskych zoznamoch. Polícia ich teda eviduje ako záujmové osoby. A-Team už má za sebou "hviezdny moment." Spoločnosť sa zviditeľnila počas volebnej noci v roku 2006, keď jeho ľudia strážili sídlo strany Smer.
 
Diplomatické objekty, ako napríklad bratislavské sídlo Európskej komisie či niektoré veľvyslanectvá, má A-Team chrániť až do roku 2014. Hovorca ministerstva zahraničia Ľuboš Schwarzbacher výber obhajuje. Podľa neho vyberali z niekoľkých firiem pomocou elektronickej aukcie. Ponúkli tiež najnižšiu cenu za svoje služby - 186 tisíc eur. Asi však nevadilo, že A-Team nemal ako jediný z uchádzačov previerku NBÚ na žiadny bezpečnostný stupeň.
 
Polícia uviedla, že nemôže odoberať licencie len na základe toho, že SBS-ka je prepojená na záujmové osoby. Môže to urobiť až potom, ako ich odsúdia.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu