Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Časť jakšíkovského gangu zostáva za mrežami: Marián a Rasťo sa nesťažovali

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Výnimočne bez sťažností sa dnes skončilo zasadnutie okresného súdu v Bratislave. Ten rozhodol, že údajní členovia skupiny expolicajta Libora Jakšíka Marián S. a Rastislav T. zostanú vo väzbe. Dôvodom je obava, že by mohli pokračovať v trestnej činnosti.

Okresný súd dnes rozhodol o ponechanídvojice vo väzbe z nezmenených dôvodov, ako tam boli doposiaľ. Pokračuje tzv. preventívna väzba, ktorá slúži na to, aby sa zabránilo pokračovaniu v prípadnej trestnej činnosti.

"Prokuratúra ako aj obvinení sa vzdali práva podania sťažnosti, rozhodnutie je právoplatné," uviedol hovorca Krajského súdu v Bratislave Pavol Adamčiak. O väzbe dvojice obvinených sa rozhodovalo preto, že na skupinu už podala prokuratúra obžalobu pre vydieranie a nebezpečné vyhrážanie.

"Obvinení sa podľa obvinenia skutkov dopustili sčasti ako členovia organizovanej skupiny a sčasti ako spolupáchatelia, v časovom období rokov 2008 až 2010," uviedla začiatkom februára hovorkyňa generálnej prokuratúry Vladimíra Gedrová.

Obžalobu podal prokurátor Odboru osobitného určenia GP SR 31. januára Okresnému súdu Bratislava 1. Medzi obvinenými sú okrem Libora aj Marián S., Rastislav T., Fedor B. a Matúš T. Za prísnejší zločin vydierania, spáchaný organizovanou skupinou, umožňuje trestný zákon uložiť trest odňatia slobody na štyri až 10 rokov, za prečin nebezpečného vyhrážania trest odňatia slobody až na jeden rok.

Údajný boss skupiny Libor Jakšík koncom januára putoval znova za mreže za iný skutok, a to na základe rozhodnutia bratislavského súdu. Stalo sa tak, keď sa po pochybnostiach o predĺžení jeho pôvodnej väzby dostal na pár minút na slobodu. Podľa medializovaných informácii má na krku bitku aj legalizáciu kradnutých áut.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu