Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Boss jakšíkovcov sa nadýchol slobody a poputoval naspäť do väzby!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Expolicajta Libora Jakšíka, ktorý je považovaný za mocného člena skupiny jakšíkovcov, pomenovanej po ňom a po jeho bratovi, dnes opäť vzali do väzby. Rozhodol o tom bratislavský okresný súd, podľa ktorého je že by ušiel a vyhýbal sa trestnému konaniu.

Jakšík je vo väzbe od mája a čelí obvineniam z vydierania a nebezpečného vyhrážania. V piatok sa na pár sekúnd pozrel na slobodu, ale pred bránami väzenského zariadenia ho čakali kukláči a odviedli si ho. Dôvodom bolo "podozrenie z ďalšej trestnej činnosti."

Jakšíkovi v decembri skončila lehota väzby a Okresný súd Bratislava 1 rozhodoval o jej predĺžení. Zároveň odmietol prijatie peňažnej záruky. Sťažnosť voči neprijatiu záruky podal Jakšíkov obhajca a sťažnosť voči predĺženiu väzby podal neskôr, ale podľa obhajcu v zákonnej lehote, obvinený. 
 
Krajský súd údajne potvrdil rozhodnutie okresného ešte predtým, ako mu Jakšíkova sťažnosť prišla. Prokurátor ho prepustil na slobodu, pretože "ďalšiemu trvaniu väzby obvineného bránila zákonná prekážka," uviedla hovorkyňa generálnej prokuratúry Vladimíra Gedrová.
 
Bratislavská skupina jakšíkovcov patrí v hlavnom meste k jednej z najvplyvnejších. Za bossov sú považovaní práve Libor Jakšík a jeho brat Ivan, ktorí boli v minulosti do prvej polovice 90. rokov príslušníkmi polície. Spočiatku úzko spolupracovali so skupinou dnes už zavraždeného Jozefa Slobodu. 
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu