Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Valkova dcéra predáva otcovo luxusné sídlo: Pýta zaň milióny!

Budovu považovali za jednu z najkrajších moderných stavieb v centre Zobraziť galériu (3)
Budovu považovali za jednu z najkrajších moderných stavieb v centre

BRATISLAVA - Takmer dva milióny eur stojí bývalé sídlo zavraždeného podnikateľa Ernesta Valka (†57). Jeho dcéra Jana (27) sa ho rozhodla predať cez realitnú kanceláriu. Ani vilu, kde vyhasol život jej otca, už rodina nepoužíva - podniká v nej sestra hokejistu Zdena Cháru.

Právnickú kanceláriu na bratislavskom Hradnom kopci otvorili v roku 2004. Okrem Valka v nej pracovali aj ďalší právnici, ktorí sa po jeho vražde rozhodli ísť vlastnou cestou a spoločnosť zanikla. Pri vchode budovy sú však aj cedule s logami firiem, ktoré sú spájané s aktivitami jeho exmanželky Oľgy. Nevedno, odkiaľ bude podnikať po predaji nehnuteľnosti.

Celý majetok zdedila pred dvoma týždňami dcéra Jana. Je zaujímavé, že luxusné sídlo je podľa medializovaných informácií  v ponuke realitky už oveľa dlhšie, asi dva mesiace.

Rodina nepoužíva ani Valkovu vilu v Limbachu, ktorej hodnota je asi milión eur. Nevie sa, či ju podnikateľka Barbora Chárová (37), ktorá ju získala a premenila na plavecké centrum pre bábätká, kúpila, alebo prenajala.

Advokáta tam zastrelili pred rokom, 8. novembra 2010. Jeho telo, ležiace v kaluži krvi, našla práve dcéra Jana. Hoci sa vyšetrenie prípadu stalo policajnou prioritou číslo 1, zdá sa, že zastalo na mŕtvom bode a vinníci zostanú nepotrestaní.

Špekulovalo sa o rôznych motívoch jeho vraždy. Právnik Valko pracoval na nebezpečných kauzách, záujem na jeho smrti mohli mať teda viacerí, od ruskej mafie až po dunajskostredské podsvetie.

Bývalé sídlo Valko & Partners: Tma a zatiahnuté žalúzie

Valko kancelária

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu