Pondelok27. máj 2024, meniny má Iveta, zajtra Viliam

Ozbrojení železnou rúrou a tenisovou raketou zaútočili na hostí

Ilustračné foto
Ilustračné foto

STREDA NAD BODROGOM - Dvaja maďarskí občania, ozbrojení železnou rúrou a tenisovou raketou, zaútočili na hostí pohostinského zariadenia v Strede nad Bodrogom v okrese Trebišov. Počas úteku údajne zrazili dvoch policajtov, ktorí v tom čase neboli v službe.

Uviedla to v sobotu (29.10.) vo večernom spravodajstve maďarská súkromná televízna stanica RTL Klub s tým, že jej to potvrdili aj miestni občania obce. Podľa mladých Maďarov sa však táto informácia nezakladá na pravde. "My sme neútočili, zbili nás a pri úteku sme nezrazili nikoho," tvrdil jeden z nich s tým, že so svojím kamarátom prišli z Maďarska do Stredy nad Bodrogom na pivo.

"Domáci nás provokovali a začali nás biť, zaútočila na nás celá skupina," povedal pre televíziu RTL Klub maďarský občan. Na pomoc mu prišla matka aj s bratom jeho priateľa. "Vošla som do krčmy, ľahla som si na syna a chránila som ho vlastným telom," povedala a ukázala na kameru zranenia rôzneho druhu, ktoré údajne utrpela počas útoku.

Majiteľ baru v Strede nad Bodrogom Pavol Petrik potvrdil informácie televízie, že maďarskí občania sa správali agresívne k hosťom, a preto ich vykázali z baru. Po 20 minútach sa vrátili ozbrojení a zaútočili na odchádzajúcich ľudí. "Čudujem sa, že sa tento incident odohral v našej obci, kde bez problémov spolunažívajú Slováci a Maďari. Určite to nebol národnostný konflikt," zdôraznil Petrik.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu