Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Eva zastrelila druha a požiadala mafiu o pomoc!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Mafiánske vraždy z konca 90. rokov objasnili policajti z Úradu boja proti organizovanej kriminalite. V prvom prípade sa chcela žena zbaviť druha a zavraždila ho. Pri zahladzovaní stôp jej vypomohol kamarát - boss sýkorovcov. V druhom prípade sa šéf ošovcov zbavil konkurencie.

Eva P. nahlásila v roku 1998 na políciu, že jej druh Ladislav je nezvestný. Ako sa neskôr ukázalo, 28. júna ho revolverom zastrelila. "V týchto dňoch ju na základe dôkazov obvinil vyšetrovateľ z trestného činu vraždy," povedal dnes policajný viceprezident Ľubomír Ábel.

Motívom bol podľa polície majetkový prospech. Eva po vražde údajne zavolala Petra "Čongiho" Čongrádyho, člena bratislavských sýkorovcov. Keďže ho poznala roky, poprosila ho o pomoc. Peter zavolal "konkurencii", bossovi ošovcov Jozefovi "Ošovi" Kucmerkovi. Jeho gang potom telo odviezol a zakopal.

Aktéri druhej vraždy sú prepojení s predchádzajúcimi udalosťami, ktoré súvisia s bojom medzi ošovcami a konkurenčnou skupinou z Dubnice.

Jedným z bossov dubnického gangu bol Milan Z. V roku 1998 spravil osudovú chybu, keď odmietol spoluprácu s ošovcami. Kucmerka údajne rozhodol, že ho odstránia a mafiáni najali na túto špinavú prácu Milana T. a Radovana R. Tí ho mali sledovať cestou z diskotéky v Novej Dubnici. Keď vystúpil pred svojím domom, zastrelili ho. Bolo to 15. marca toho istého roku.

Eva skončila v putách a hrozí jej až 15-ročný trest. Jeden z nájomných vrahov už pyká za iné činy a väčšinu ostatných aktérov už potrestať nemožno. Zo sveta odišli násilnou smrťou.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu