Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Exmanželka Počiatkovho svokra dostala desať rokov: Pri vražde jej pomáhala mafia!

Minister Počiatek sa od exmanželky jeho svokra dištancuje a tvrdí, že je preňho cudzia Zobraziť galériu (2)
Minister Počiatek sa od exmanželky jeho svokra dištancuje a tvrdí, že je preňho cudzia (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Rodina Počiatkovcov prežíva krušné chvíle. Evu Poldaufovú (44), exmanželku svokra ministra Jána Počiatka, odsúdili za brutálnu vraždu jej druha Ladislava C. na 10 rokov. Muža zastrelila ešte v roku 1998 v úmysle zmocniť sa jeho majetku a pri odstraňovaní tela jej mali pomáhať bossovia podsvetia Peter Čongrády (†36) a Jozef Kucmerka (†37).

Poldaufová sa síce voči rozsudku odvolala, no krajský súd v Trenčíne jej námietku zamietol a potvrdil rozsudok okresného súdu. Žene pôvodne za nemilosrdnú vraždu druha Ladislava z Trenčína hrozil až výnimočný trest, no nakoniec si za mrežami odsedí 10 rokov.

Bývalá manželka Počiatkovho svokra mala druha zastreliť ešte v roku 1998 a následne nahlásiť jeho nezvestnosť. Polícia tak po Ladislavovi vyhlásila pátranie už 2. júla 1998, no jeho telo nakoniec objavili až 24. septembra 2010 v obci Malé Nosnice. Vtedy bolo začaté vyšetrovanie jeho vraždy, z ktorej rok na to obvinili jeho družku Evu Poldaufovú.

V tom čase sa minister Ján Počiatek ku celej kauze odmietal vyjadrovať a tvrdil, že obvinená je pre neho cudzí človek. Zrejme ani netušil, že exmanželka jeho svokra by bola schopná tak brutálnej vraždy. Svojho druha Ladislava, s ktorým bývala v Trenčíne, zastrelila jednou ranou z revolvera priamo do temena hlavy. Jej úmysel bol jasný - zmocniť sa Ladislavovho majetku.

Po hroznom čine sa rozhodla tela zbaviť, s čím jej mali pomáhať vtedajší popredný bossovia mafiánskeho podsvetia. Po vražde najprv zavolala Petrovi Čongrádymu, v tom čase čelnému predstaviteľovi zločineckého gangu „sýkorovcov“, aby telo odstránil. Ten nepríjemnou úlohou poveril Jozefa Kucmeru prezývaného „Ošo“, vtedajšieho bossa dubnického podsvetia. Kucmera spolu s členmi mafiánskej skupiny následne naložili Ladislavovo telo do auta a odviezli ho do Malých Nosníc, kde ho uložili do vopred vykopaného hrobu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu