Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Černákov "Judáš" je za mrežami, hrozí mu 15 rokov!

Kaštan so svojim bývalým bossom
Kaštan so svojim bývalým bossom

BRATISLAVA - V putách skončil Miloš Kaštan, bývalý kamarát a financmajster bossa slovenskej mafie Mikuláša Černáka. Elitné policajné jednotky ho zadržali pre podozrenie z lúpeže, legalizácie príjmu z trestnej činnosti aj z úverového podvodu.

"Zadržaný Miloš K. sa nachádza v cele policajného zaistenia. Bol spracovaný návrh na jeho väzobné stíhanie," informoval dnes policajný viceprezident Ľubomír Ábel, podľa ktorého hrozí Kaštanovi až 15 rokov za mrežami. 

Kaštana zadržali v stredu a hneď ho aj s dvoma kumpánmi obvinili. Policajti pri domových prehliadkach v Bratislave, Banskej Bystrici a v Lučeneckom okrese našli písomnosti, ktoré súvisia s prepismi motorových vozidiel, evidenčné čísla a tri autá.

"Išlo o násilné prevzatie motorového vozidla značky Audi A4," povedal k obvineniu z lúpeže a vydierania zástupca riaditeľa Úradu boja proti organizovanej kriminalite Rudolf Cádra.

Na aute za 28 tisíc eur vylákali poškodeného pred nákupné centrum na Ivánskej ceste v Bratislave. Tam mu Kaštan oznámil, že má dlhy a preto mu musí odovzdať auto. Nasledovali facky a vyhrážky. Potom spolu odišli na dopravný inšpektorát, aby auto prepísali na Kaštanovho kumpána Petra S. Tri dni na to si posledná z obvinených, Oľga Z., vzala úver, ktorý zabezpečila spomínaným automobilom

Kaštan bol vysokopostaveným členom Černákovej skupiny. Napokon však "otočil" a svojho bývalého bossa pomohol usvedčiť. Černák bol v roku 2009 uznaný vinným z účasti na šiestich vraždách a objednávky usmrtenia podnikateľa Mariána Karcela na výnimočný doživotný trest.

Kaštan sa mal v poslednom čase venovať podnikaniu a zaprisahával sa, že za kriminálnou minulosťou urobil hrubú čiaru.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu