Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Bugárovho poradcu vytiahli z auta a dobili bejzbalkami!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Záhadný útok sa odohral ešte 6. júla na Bajkalskej ulici v Bratislave. Frederika Buzu, poradcu šéfa Mostu-Híd Bélu Bugára, tu neznámi útočníci vytiahli z auta a dobili bejzbalovými pálkami. Informoval o tom Plus 1 Deň.

Na Buzu, ktorý bol podľa denníka aj tri roky poradcom bývalého vicepremiéra Dušana Čaploviča, mali muži zaútočiť v ranných hodinách. S poraneniami hlavy ležal tri dni v ružinovskej nemocnici.

"Polícia prípad vyšetruje ako prečin ublíženia na zdraví formou spolupáchateľstva," uviedla bratislavská krajská policajná hovorkyňa Petra Hrášková.

Buza (37) je podľa Hospodárskych novín "šedou eminenciou" Bugárovej strany. Predseda Mostu nepredpokladá, že útok súvisí s  činnosťou strany. Samotný poradca nie je vôbec nadšený medializáciou prípadu, uviedli HN.

„Ako mám vedieť, s čím to súvisí? Keď vás niekto prepadne za bieleho dňa, viete povedať prečo to je, keď sa k tomu nikto neprihlási?“ spýtal sa.

Buza bol za Čaplovičovej éry externým poradcom pre zahraničnú politiku, komunikáciu a vedomostnú spološnosť. Za poradenstvo vtedy dostával plat, Bugárovi však radí zadarmo.

Podľa Bugára dopĺňa jeho asistentku a zháňa mu informácie z ministerstiev. S takouto definíciou však nesúhlasia zdroje HN, podľa ktorých je Buza významnou postavou v strane.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu