Nedeľa26. máj 2024, meniny má Dušan, zajtra Iveta

Otec zabijak z Neniniec: Pamätá si všetko

Zabijak Florián Zaťko Zobraziť galériu (3)
Zabijak Florián Zaťko

BRATISLAVA - Prežil a najskôr si okúsi peklo na zemi. Florián Zaťko (33), ktorý v júni zastrelil svoju manželku Žofiu († 28) aj dvoch malých chlapčekov Enrika († 9) a Markusa († 5), je už v poriadku.

Na celú tragédiu si navyše zrejme do bodky pamätá. Jediný svedok celého nešťastia, ktorému lekári po priestrele hlavy nedávali nádej na prežitie, sa tak už niekoľko dní zobúdza s vedomím, že zastrelil svojich najbližších. Bezcitný zabijak sa dočkal najhoršieho možného trestu: života s vedomím, že zabil tých, ktorých miloval... Bývalý policajt Florián Zaťko už opustil nemocnicu pre obvinených a odsúdených v Trenčíne a momentálne sa nachádza v Ústave na výkon väzby v Banskej Bystrici. Má za sebou aj psychologické a psychiatrické vyšetrenia. „V čase spáchania skutku si plne uvedomoval, čo spravil. Mohol rozoznať dôsledky svojho konania,“ tvrdí zdroj z prostredia ministerstva vnútra.

Podľa našich informácií aj napriek zraneniam, ktoré si spôsobil, nemá takmer žiadne trvalé psychické následky. „Ak by mal zdravotné problémy, musel by byť v nemocnici a nie v ústave na výkon väzby,“ povedal náš zdroj. Beštia z Neniniec si tak zrejme až pridobre spomína na to, ako pristúpila k synčekom v postieľkach a kľačiacej manželke a... zastrelila tých, bez ktorých si život nevedela predstaviť. Chlap nechcel, aby od neho odišli, a tak to vyriešil po svojom. Po strašnom čine si sám spôsobil priestrel hlavy. Mužovi, ktorého po čine našiel kolega-policajt, odviezli ho do nemocnice vo Veľkom Krtíši a jeho stav bol kritický, dávali lekári len malé šance na prežitie. Krutý otec však nielenže všetko prežil, ale do smrti zrejme bude mať pred očami oči svojich synov aj manželky, ktorých bezcitne zastrelil. Zatiaľ mu stále hrozí výnimočný trest 25 rokov alebo doživotie.

Na celý prípad platí informačné embargo. Po nástupe do funkcie však minister vnútra Kaliňák prepustil dnes už bývalého policajta z policajného zboru. Urobil tak počas jeho práceneschopnosti, no zákon mu to v tomto prípade umožňoval.

Zabíjal zo žiarlivosti
Pár týždňov po tragédii na verejnosť prenikli listy na rozlúčku. Zaťko v nich vysvetľuje, prečo skutok urobil. Tvrdí, že jeho manželka mala milenecký vzťah s farárom! „Kaplán mi rozbil celú rodinu,“ oznámil v liste určenom Biskupskému úradu v Trnave. „Boli sme šťastná rodina, ktorá prežívala šťastné aj smutné chvíle spolu. Až dovtedy, keď sa do nášho života nevtisol kaplán. Zaľúbil sa do nej a úplne ju opantal. Začala zanedbávať rodinu. Písali si zaľúbené esemesky,“ píše. Listy ležali pri telách obetí.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu