Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Prudký dážď na Spiši, kanály nestíhajú brať vodu!

Kežmarok postihli v minulom roku záplavy
Kežmarok postihli v minulom roku záplavy

POPRAD – Intenzívny dážď začína na Spiši spôsobovať prvé problémy. Kežmarskí hasiči zasahujú na Kostolnom námestí v Kežmarku, kde kanalizácia nestíha odvádzať dažďovú vodu. O pomoc ich požiadala aj žena, ktorej zaplavuje dom.

„Kanále tam nestíhali brať vodu, tak to tam zaplavilo, v spolupráci s technickými službami sme pootvorili poklopy, voda pomaly opadáva,“  uviedol Maroš Vaverčák z HZZ. 

Kežmarskí hasiči museli zasahovať aj pri dopravnej nehode v obci Matiašovce, pod ktorú sa pravdepodobne tiež podpísalo počasie. Vodič nezvládol riadenie na ceste, po ktorej pretekalo väčšie množstvo vody.

Pre celé územie Spiša vydal Slovenský hydrometeorologický ústav meteorologickú i hydrologickú výstrahu prvého stupňa. V okresoch Poprad, Stará Ľubovňa, Kežmarok, Levoča a Spišská Nová Ves upozorňujú meteorológovia na dážď s úhrnom zrážok 30 až 45 mm. Vzhľadom na očakávaný trvalý dážď a nasýtenosť povodí je predpoklad vzostupu vodných hladín na tokoch. Je možné, že hladiny tokov dosiahnu výšku zodpovedajúcu stupňom povodňovej aktivity. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu