Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Novou šéfkou úradu MF bude Mikulčíkova poradkyňa

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Novou vedúcou služobného úradu na Ministerstve financií sa stane poradkyňa bývalého šéfa Daňového riaditeľstva SR Miroslava Mikulčíka, ktorý odstúpil po kauze prenájmu budovy pre daňové úrady v Košiciach.

Vláda s účinnosťou od mája na návrh ministra financií Ivana Mikloša vymenovala do tejto funkcie Ingrid Šikulajovú, ktorá podľa priloženého životopisu doteraz pôsobila ako poradkyňa generálneho riaditeľa DR pre reformu daňovej správy.

Šikulajová bola Mikulčíkovou spolupracovníčkou už aj v predchádzajúcej profesionálnej kariére. Od polovice roka 2008 pracovala v spoločnosti CSC Computer Sciences, v ktorej bol Mikulčík generálnym riaditeľom slovenskej pobočky.

Mikulčík z postu šéfa daňovákov odstúpil minulý týždeň po tom, čo premiérka Iveta Radičová straníckemu šéfovi SDKÚ-DS Mikulášovi Dzurindovi povedala, že zvažuje svoje zotrvanie na poste premiérky. Bol to dôsledok prenájmu budovy pre košické daňové úrady od firmy okresného šéfa SDKÚ-DS v Nitre Ondreja Ščurku.

Odvolanie bývalej šéfky služobného úradu rezortu financií Jany Červenákovej navrhol minister Mikloš minulý týždeň a vláda jeho návrh schválila. Tvrdil, že tento krok nesúvisí s prenájmom budovy pre daniarov v Košiciach, ale so vzájomnou stratou dôvery medzi ním a Červenákovou.

Tá údajne odmietla podpísať dodatok k zmluve so spoločnosťou IBM, ktorá sa týkala dodávok pre daňovú správu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu