Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

SDKÚ deklasovala Radičovú 10:0, komentuje Fico

Robert Fico
Robert Fico (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – SDKÚ deklasovala Radičovú 10:0, Mikloš vlastným gólom len upravil na 10:1, komentoval odchod šéfa daňového riaditeľstva Miroslava Mikulčíka predseda Smeru-SD Robert Fico.

Mikulčíkov odchod vidí ako zavŕšenie etapy poníženia premiérky Ivety Radičovej. SDKÚ-DS podľa Fica ukázala Radičovej, že nemá silu a deklasovala ju 10:0.

Mikloš sa podľa neho rozhodol, že dá vlastný gól a stav upravil na 10:1. „Mikulčíkovi odchod mohol prikázať len Mikloš,“ zdôraznil Fico.

V prípade prenájmu budovy v Košiciach daňovému úradu nebola podľa Fica vyvodená žiadna politická zodpovednosť. „Odstúpenie riaditeľa daňového riaditeľstva Miroslava Mikulčíka nie je vyvodením politickej zodpovednosti. Mikulčík je úradník. Politickú zodpovednosť nesie minister financií Ivan Mikloš a premiérka ho mala odvolať. Radičová preto musí čeliť návrhu opozície na vyslovenie nedôvery,“ vyhlásil Fico.

Mikulčík dnes oznámil svoju rezignáciu na funkciu, keď za dôvod označil to, že nechce ministra financií ani premiérku "dostať do akéhokoľvek konfliktu".

Premiérka dnes neprišla na začiatok rokovania vlády, keďže Mikulčík ešte zotrvával na svojom poste. Potvrdila to samotná Radičová, ktorá po oznámení Mikulčíkovej rezignácie na schôdzu vlády prišla. „Po stretnutí s koaličnými partnermi som sa vyjadrila, že nebudem na čele vlády, nad ktorou je akýkoľvek tieň netransparentnosti. Preto som doobeda konala. Jediná možnosť, ako zmazať tento tieň, na tom som trvala v piatok, pondelok, utorok, bol odchod pána Mikulčíka z funkcie,“ vysvetlila.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu