Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Prvé mená v škandále odpočúvania: Napichli Bugára, Dzurindu aj Fica!?

Martin Glváč
Martin Glváč (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Kauza odpočúvania, ktorej čelí minister vnútra Daniel Lipšic, má ďalšie pokračovanie. Smerácky poslanec Martin Glváč tvrdí, že to súvisí s voľbou generálneho prokurátora. Vraj ide o spravodajskú hru na zastrašovanie koaličných poslancov.

Tvrdí, že prvé informácie sa začali objavovať už v decembri minulého roka, keď to v koalícii vrelo kvôli neúspešnému hlasovaniu za nominanta Jozefa Čentéša. „Medzi menami, ktoré sa objavili v súvislosti s odpočúvaním, boli všetci čelní predstavitelia parlamentných strán. Ja si myslím, že ide o spravodajskú hru Lipšica, aby sa nestalo pri voľbe generálneho prokurátora to, čo koncom minulého roka. Všetky indície naznačujú, že tieto informácie púšťa samotný Lipšic,“ tvrdí Glváč. Podľa poslanca Smeru, ak by sa chcel Lipšic očistiť, už by tak urobil.

Glváč tvrdí, že poslancom prišlo aj viacero listov, v ktorých sú informácie o odpočúvaniach. Rovnako aj to, že sa zneužili iné kauzy, aby sa tieto odpočúvania realizovali, ako aj jednotlivé mená. Najčastejšie sa podľa neho spomínalo aj meno poslanca Mostu-Híd Gábora Gála. „Ja mám tiež svoje informácie, ale nechám si to pre seba. Ale viete, raz sa objaví jedno meno, potom iné,“ reagoval poslanec Gál. Tento týždeň sa v médiách v súvislosti s odpočúvaním objavilo aj meno ďalšieho nominanta Mostu, ministra životného prostredia Józsefa Nagya či podpredsedu parlamentu z SDKÚ Milana Hortha.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu