Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Smutný Sulík: Nie som na zozname odpočúvaných!

Richard Sulík
Richard Sulík

BRATISLAVA – Predseda SaS a parlamentu Richard Sulík je trochu zarmútený, že sa neobjavil na zozname odpočúvaných politikov. „Neviem, či ma nepopadne komplex menejcennosti. Patrilo by sa mať na takom zozname aj predsedu NR SR. Táto funkcia už nie je to, čo bývalo kedysi,“ vyhlásil Sulík dnes na tlačovej besede.

Zároveň však dodal, že ide len o vtip. Podľa neho však treba žiť tak, aby človek mohol byť odpočúvaný dennodenne a potom nemusí nič riešiť. „Ja takto žijem,“ dodal.

Parlamentný poslanec za SNS Igor Štefanov dnes opäť hovoril o odpočúvaní politikov. Ako dnes uviedol, s vedomím ministra vnútra Daniela Lipšica boli odpočúvaní najvyšší predstavitelia parlamentu. „Zámerne hovorím v množnom čísle. Prenikli informácie, že s vedomím Lipšica je odpočúvaný minister tejto vlády v súvislosti s jeho cestami do Švajčiarska. Prekvapuje ma, že premiérka nijako nereaguje. Asi sa stotožňuje s činnosťou, ktorá sa deje s vedomím ministra vnútra Lipšica,“ vyhlásil Štefanov. Nechcel však povedať, odkiaľ má také informácie. „Nemôžem vychádzať s vecami, ktoré by boli nepodložené. Ide o hodnoverné informácie. Ja verím absolútne svojím zdrojom,“ dodal.

Podľa médií ministrom, ktorého mal Štefanov na mysli, má byť šéf rezortu životného prostredia József Nagy. Strana Most-Híd sa bude snažiť overiť si informácie o jeho odpočúvaní. „Sú určité možnosti, ale samozrejme o nich hovoriť nebudem. Nie sú nelegálne, ten, kto ich môže získať, ich môže získať legálnym spôsobom a otázne je potom, ako sa to dostane von,“ povedal dnes pred novinármi predseda strany Béla Bugár.

Podľa Sulíka preverenie klebiet neohrozuje dôveru v koalícii. Štefanov v marci vyhlásil, že s vedomím Lipšica je odpočúvaných 40 poslancov a viacerí novinári. Minister vnútra Daniel Lipšic podá za to na neho civilnú žalobu. Štefanovove vyhlásenie prišlo po tom, čo Lipšic informoval, že polícia podá prokuratúre žiadosť o zbavenie imunity Štefanova v súvilosti s nástenkovým tendrom. Obvineniu v prípade už čelia štyria ľudia.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu