Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Chystá sa tu jeden veľký škandál, myslí si Fico

Robert Fico
Robert Fico (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - V súvislosti s odpočúvaním politikov sa tu chystá jeden veľký škandál a je otázka času, kedy vyjdú na povrch niektoré informácie. Novinárom to dnes povedal predseda Smeru-SD Robert Fico. Poslanec SNS Igor Štefanov dnes vyhlásil, že je odpočúvané vedenie parlamentu aj jeden minister.

"Myslím si, že pán minister vnútra kráča po tenkom ľade a raz bude musieť povedať, či takéto odpočúvanie bolo alebo nie. Proti legálnemu odpočúvaniu nič nemám, chcel by som ale vedieť, aká závažná trestná činnosť je spojená s vedením parlamentu alebo s ministrami, ak ich niekto odpočúva," povedal Fico.

Podľa jeho slov ak by bol odpočúvaný on sám, ľudia na druhej strane budú počuť o jeho psovi alebo rodine. "To je všetko. To ale neznamená, že odpočúvanie politika je v poriadku," upozornil.

Fico priznáva, že kontrola odpočúvania je veľmi ťažká, keďže ide o procedúry, ktoré sú pod rúškom tajomstva. "Ak ide o odpočúvanie verejných činiteľov, tak minister vnútra by mal byť otvorený a povedať príslušnému výboru, že títo a títo politici sú odpočúvaní z týchto dôvodov. Nemôže povedať, že nevie o odpočúvaní politikov," dodal.

Informácie Štefanova o odpočúvaní poslancov a vládnych predstaviteľov označil šéf rezortu vnútra Daniel Lipšic (KDH) za absurdné. "Rozprávky pána Štefanova mám celkom rád, tá najobľúbenejšia je o transparentnej nástenke," podotkol dnes pred začatím výjazdového rokovania vlády minister.

Lipšic zároveň zdôraznil, že Štefanov zatiaľ neponúkol ani jeden dôkaz o svojich tvrdeniach, ktoré bude musieť vysvetľovať aj na súde. "Myslím si, že rozohráva niekoho iného hry, ktoré súvisia s voľbou generálneho prokurátora, ale nie v minulosti, ale v budúcnosti," dodal s tým, že Štefanova niekto využíva, pretože Generálna prokurátora (GP) má riešiť návrh na zbavenie imunity.

Televízia TA3 dnes priniesla informáciu o údajnom odpočúvaní šéfa envirorezortu Józsefa Nagya, ktorú pre ňu potvrdil Štefanov. "Ak to je pravda, tak je zvláštne, že poslanci za SNS také niečo vedia, lebo by sa to malo robiť diskrétnejšie," podotkol dnes Nagy.

Minister životného prostredia dodal, že osobne nemá z týchto informácií dobrý pocit. "Klamal by som, keby som povedal, že mi je to jedno. Nikto nemá rád, keď mu niekto zasahuje do súkromia," vysvetlil svoje pocity.

Štefanov pred časom zverejnil, že s vedomím ministra vnútra majú byť údajne odpočúvaní niektorí zákonodarcovia a novinári. "Som zvedavý, ako bude vysvetľovať to, že vie o odpočúvaní jeho kolegu - ministra v súvislosti s jeho cestami do Švajčiarska," povedal televízii Štefanov, nechcel však konkretizovať, ktorého ministra má na mysli.

Rozsah odpočúvaní podľa Štefanova začína presahovať "hranicu normálnosti". Poslanec nevylúčil podanie trestného oznámenia. Minister Lipšic už oznámil, že za výrok Štefanova, že poslanci sú odpočúvaní na základe jeho súhlasu, pripravuje občiansku žalobu. "Ani pán Štefanov, aj keď je dôvodne podozrivý z trestného činu, si nemôže dovoliť povedať čokoľvek," uviedol Lipšic.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu