Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Topiaci sa aj slamky chytá, odkázalo MV Štefanovovi

Igor Štefanov
Igor Štefanov

BRATISLAVA - Porekadlom reagoval rezort vnútra na výroky poslanca za SNS Igora Štefanova o odpočúvaní poslancov a novinárov. Podľa MV ich možno interpretovať jedine pomocou porekadla Topiaci sa aj slamky chytá.

"Je pozoruhodné, že pán poslanec objavil policajnú tému v čase, keď generálna prokuratúra rozhoduje o návrhu na zbavenie ho imunity," zareagoval rezort na Štefanovove vyjadrenia.

S vedomím ministra vnútra je odpočúvaných 40 opozičných aj koaličných poslancov parlamentu, ale aj novinári, vyhlásil dnes Štefanov s odvolaním sa na "dobre informované zdroje". Žiadne mená odpočúvaných ani to, kto konkrétne ich má odpočúvať neuviedol. "Podľa informácií, ktoré sa k nám dostali, sú odpočúvaní aj niektorí novinári," dodal Štefanov. Na otázku, či je medzi odpočúvanými aj on odpovedal: "predpokladám, že áno."

Odmietol však vysvetliť, prečo doteraz nepodal trestné oznámenie a či bude v prípade predvolania v celej záležitosti vypovedať alebo využije svoju imunitu.

Poslanec je presvedčený, že aj iné politické strany "tieto informácie majú". Lipšica preto vyzval na odchod z funkcie, rovnakú výzvu adresoval aj ministrovi dopravy Jánovi Figeľovi. Ten podľa neho nezvláda manažovanie eurofondov, ale ani výstavbu diaľnic. „Jeden pre bohorovnosť, druhý pre neschopnosť,“ povedal.

Ako uviedol rezort v reakcii, podľa zákona vykonáva odpočúvanie policajný zbor a SIS. Odpočúvanie policíciou sa priebežne kontroluje a na každé jedno existuje riadny súdny príkaz v zmysle zákona. Štefanov sa nazdáva, že dôležité témy chce prekryť Lipšic, ktorý sa dozvedel o dôležitých témach preberaných v ústredí SNS a práve preto minulý týždeň zverejnil informácie o vyšetrovaní v kauze tzv. nástenkového tendra.

V kauze vyšetrovateľ obvinil štyroch ľudí, Štefanova nemohol, lebo ho chráni imunita. Štefanov pôsobil v minulom volebnom období ako minister výstavby a regionálneho rozvoja vo vláde Roberta Fica. Nastúpil po Mariánovi Janušekovi, ktorého musela SNS stiahnuť pre nástenkový tender po tlaku premiéra. Fico napokon odvolal aj Štefanova.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu