Streda29. máj 2024, meniny má Vilma, zajtra Ferdinand

Radičová bude v Bruseli hovoriť o Líbyi, nevedno však čo

Iveta Radičová
Iveta Radičová (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - O Líbyi a nepokojoch v arabskom svete bude v piatok v Bruseli hovoriť premiérka Iveta Radičová na summite hláv štátov a predsedov vlád členských štátov eurozóny.

S akým postojom tam ide, to dnes nechcela šéfka tlačového odboru úradu vlády Ľubica Pilzová priblížiť. Premiérka bude informovať až po skončení summitu.

Schôdzka sa začína pracovným obedom, na ktorom sa lídri Európskej únie budú venovať humanitárnej a politickej odpovedi EÚ na situáciu v severnej Afrike a najmä v Líbyi. Členovia eurozóny budú podvečer rokovať o opatreniach, ktoré podporia ekonomiky únie, o zvýšení úverovej kapacity Európskeho fondu finančnej stability a o riešení dlhovej krízy eurozóny. Budú sa venovať aj otázkam hospodárskeho riadenia v kontexte nemecko-francúzskeho návrhu Paktu konkurencieschopnosti, ktorý krajiny prezentovali na februárovom zasadnutí Európskej rady.

Cieľom mimoriadneho zasadnutia bude predovšetkým dosiahnutie dohody o základných elementoch paktu, ktoré by mali následne prediskutovať experti a politicky potvrdiť lídri EÚ na riadnom marcovom zasadnutí Európskej rady 24. a 25. marca.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu