Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Poznáme nového štátneho tajomníka...Študoval v Moskve

Kristián Takáč
Kristián Takáč

BRATISLAVA - Koaličná rada na dnešnom rokovaní rozhodla o tom, že novým štátnym tajomníkom na ministerstve hospodárstva bude podľa informácií Topiek Kristián Takáč. Ten sa primárne venuje oblasti energetiky. V kresle nahradí Martina Chrena, ktorý sa funkcie vzdal a vráti sa do parlamentných lavíc.

Zdroj blízky koalícií potvrdil, že s menom Takáča prišiel na dnešné rokovanie koaličnej rady šéf SaS Richard Sulík.Takáč momentálne pôsobí v Bruseli. Pracuje pre Euróspsku komisiu na generálnom riaditeľstve pre energetiku, na oddelení pre vnútroný trh s energiou. Zúčastnil sa a prednášal na viacerých konferenciách, ktoré sa venovali eneregetickej koncepcie Slovenska. Má vyštudovanú Univerzity v Prahe, Spojených štátoch aj Moskve.

V kresle štátneho tajomníka nahradí Martina Chena, ktorý sa neočakávanie vzdal pred niekoľkými týždňami. Výmena sa trochu natiahla, pretože Chren je v súčastnosti ešte na pracovnej ceste s ministrom Jurajom Miškovom. Chren v tomto volebnom období čelil mediálnym tlakom aj kvôli kauze Hayekovci. Výsledok kontroly Najvyššieho kontrolného úradu napokon potvrdila, že účel využitých prostriedkov bol správny.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu