Streda8. máj 2024, meniny má Ingrida, zajtra Roland

Výroky týždňa: O falošnom speve, rozkrádaní a bohapustých hlúpostiach

Národná rada SR
Národná rada SR

BRATISLAVA – Záver týždňa so sebou prináša i sumár TOP výrokov slovenských politikov, ktoré odzneli za uplynulých sedem dní . Topky vám ich ponúkajú každú nedeľu podvečer. Nezabudnite hlasovať v ankete o najlepší z nich!

28. február – „...Aj ja som sa nechal nahovoriť a strašne falošne som spieval. Dnes nemám odvahu sa na to ani pozrieť a vyčítam aj Milanovi Ftáčnikovi, že do toho išiel, pretože som si myslel, že vie spievať.“ Predseda opozičného Smeru to povedal v online rozhovore pre Topky. Reagoval na svoj spev spred 13 rokov v relácii Slávici na ulici. Video s vystúpením Fica a Ftáčnika je dnes hitom na internete. 

28. február – „Na sluhov Budapešti sa môžu hrať doma v kuchyni, ale v oficiálnych vyjadreniach by sa mohli začať ovládať a nepúšťať z úst bohapusté hlúposti.“ Predseda SNS Ján Slota tak reagoval na ministra pôdohospodárstva Zsolta Simona, podľa ktorého by mala vláda predložiť maďarským partnerom nový návrh zmluvy o dvojakom občianstve. 

1. marec – "Dohodli sme sa, že sme sa zatiaľ nedohodli.“ Zhodnotil po rokovaní koalície k dvojakému občianstvu na svojom blogu Obyčajný človek Igor Matovič. Koaličná pracovná skupina nenašla kompromis medzi postojmi, ktoré reprezentuje na jednej strane Matovič a na druhej Most-Híd.

2. marec – „Ja sa len pozerám, rozdávam a ochutnávam... Som tu len do počtu.“ Priznal to predseda Mostu-Híd Béla Bugár, keď sa zúčastnil klobásového festivalu v Sládkovičove. Tam mal svojim straníckym kolegom pomôcť vyrábať klobásky. Priznal, že ruku k dielu nepriložil, hoci sám jeho otec bol mäsiar. 

2. marec – „S veľkým znepokojením vnímam, čo sa stalo v Pakistane... Prenasledovanie kresťanov vo svete je veľmi znepokojujúce. Malo by to viesť k náležitej reakcii inštitúcií, vrátane EÚ.“ Predseda SDKÚ Mikuláš Dzurinda reagoval na zavraždenie pakistanského ministra pre menšiny Shabáza Bhattího 

2. marec – "Aj v tejto oblasti je najvyšší čas na zmenu, pretože prokuratúra sa nemôže javiť ako akási nedobytná pevnosť, do ktorej nemá právo nikto vidieť." Ministerka spravodlivosti Lucia Žitňanská na margo novely zákona o prokuratúre, ktorú v stredu schválila vláda. 

2. marec – "Schválením tohto zákona verejní činitelia prestávajú byť takzvanými chránenými živočíchmi, to znamená, že nebudú mať právo na odpoveď, ak ide o skutkové tvrdenie súvisiace s výkonom právomocí týchto činiteľov." Minister kultúry Daniel Krajcer to skonštatoval po rokovaní vlády k novele tlačového zákona. Ako dodal, je rád, že je súčasťou vlády, ktorá sa nebojí médií. 

3. marec – "Ide o životnú situáciu, do ktorej sa môže ktokoľvek z nás dostať, ak ju presne popíšete a poviete, kto bol tým poškodeným, tak slovenská verejnosť (...) možno povie, že dobre že sa takto pán Kvorka ešte správal." – Takto reagoval líder opozície Robert Fico na konanie okresného šéfa Smeru v Martine Jána Kvorku, ktorý mal v roku 2006 spolu so synom a ďalším mužom násilím odvliecť a zbiť svojho údajného soka v láske – mladého Róma Jána Lacka. 

4. marec – „Chcel by som vidieť dôkaz, že bol pán Bugár chorý. Politika je vec verejná a pokiaľ to nezvláda, môže kedykoľvek dobrovoľne odísť.“ Nesúhlasná reakcia šéfa SMK Pála Csákyho na obvinenie predsedu Mostu-Híd Bélu Bugára, ktorý tvrdí, že musel ísť takmer na operáciu práve kvôli nemu. Bugár Csákyho zažaloval kvôli jeho tvrdeniam z obdobia spred minuloročných volieb, keď šéf SMK vyhlásil, že Bugár je iba trójskym koňom Roberta Fica a za založením strany je Smer. 

6. marec – "Zažili sme obrovské rozkrádanie a obrovské zadlženie, no kto by chcel mať s takou stranou dočinenia.“ Predseda parlamentu Richard Sulík to vyhlásil v diskusnej relácii Na telo. Tvrdí, že napriek veľkému zisku strany Smer vo voľbách, je jej koaličný potenciál prakticky nulový. Podľa neho je to dôsledok vývoja, keď sa viaceré strany dištancovali od politiky, ktorú strana robila.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu