Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Fico: Koaliční poslanci sa boja aj vlastného tieňa

Robert Fico
Robert Fico

BRATISLAVA - Opozičný Smer-SD bude pracovať na tom, aby získal podporu pre zákon znemožňujúci privatizáciu šiestich štátom vlastnených teplární aj v radoch koalície.

Podľa predsedu strany Roberta Fica ponúkajú vecné riešenie, prípadné rokovania s koaličnými poslancami sú však komplikované.

"Rokovať s poslancami vládnej koalície znamená schovať sa 45 metrov pod zem a zatvoriť sa do atómového bunkru, pretože už sa boja aj vlastného tieňa," uviedol šéf najsilnejšej opozičnej strany v dnešnej relácii Slovenskej televízie O 5 minút 12.

Všetky teplárne 100-% vlastnené štátom sú podľa Fica životaschopné podniky, ktoré nepotrebujú žiadnu privatizáciu. Zároveň vyjadril obavu, že po ich predaji dôjde k rastu cien tepla pre domácnosti, ako sa to v minulosti stalo napríklad s plynom.

Smer-SD podporí aj prípadné protesty proti privatizácii, ktoré sa majú uskutočniť už v priebehu tohto mesiaca. Podľa Fica je správne podporiť ľudí, ak chcú s niečím vyjadriť nespokojnosť, pokiaľ je takýto protest v súlade so zákonom. "Je tu veľa argumentov, prečo by ľudia mali ísť protestovať proti privatizácii teplární," dodal expremiér.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu