Streda8. máj 2024, meniny má Ingrida, zajtra Roland

Výroky týždňa: Prvým viditeľným výsledkom vlády sú žobračenky

Budova NR SR
Budova NR SR

BRATISLAVA – Záver týždňa so sebou prináša i sumár TOP výrokov slovenských politikov, ktoré odzneli za uplynulých sedem dní . Topky vám ich od minulého týždňa ponúkajú pravidelne v nedeľu podvečer. Nezabudnite hlasovať v ankete o najlepší z nich!

a) 21. február – „V lete 2009, rok pred voľbami, ma oslovil podpredseda Most-Híd Gábor Gál. Bol som s ním na stretnutí v Galante, kde mi ponúkol miesto na kandidátke Mostu.“ – Obyčajný človek Igor Matovič to pre Topky priznal po tom, čo si ostatné týždne s predsedom Mostu-Híd Bélom Bugárom nevedia prísť na meno.

b) 23. február – „Prvým skutočne viditeľným výsledkom vlády sú žobračenky, ktoré majú navyše rozdávať humanitárni pracovníci. Tí však nastupujú vtedy, keď je v krajine katastrofa a nefunguje systém.“ – Šéf Smeru Robert Fico v reakcii na zámer vlády poskytovať poberateľom dávok v hmotnej núdzi múku a cestoviny zadarmo.

c) 23. február – „Nepovažujem za morálne, aby v podniku VOP Nováky, ktorý dnes nemá poriadne ani na výplaty, mal generálny riaditeľ plat takmer 3000 eur. Priemerná mzda bežného zamestnanca v tomto podniku je pritom asi 500 eur.“ – Minister obrany Ľubomír Galko to vyhlásil po tom, čo zverejnil súčasné platy manažérov všetkých šiestich vojenských akciových spoločností.

d) 23. február – „Fico spieva? ... on tuším spieva falošne aj na playback ... ;)))) /// A tu je dôkaz, že týmto to neladí :)).“ – Oba výroky pochádzajú z profilov politikov na Facebooku. Prvý z uvedených patrí Jozefovi Viskupičovi z Obyčajných ľudí, druhý Jane Žitňanskej z KDH. Reagujú na zverejnené video spred 13 rokov, v ktorom Robert Fico spolu s Milanom Ftáčnikom spievajú v relácii Slávici na ulici. 

e) 23. február – „Keď zaženiete potkana do kúta a nevie, čo má robiť, cerí zuby." – Exminister dopravy Ľubomír Vážny takto pre SME reagoval na otázku ku kúpe vily pre štátnu akciovku TOOŽ.

f) 24. február – „Pán predseda si veľmi vážil manžela pani prof. Kataríny Tóthovej, ale z dôvodu, že zasadalo dlhodobo vopred plánované politické grémium strany, ktoré nebolo možné odložiť, nemohol sa na pohrebe zúčastniť.“ – Hovorkyňa HZDS takto odôvodnila neúčasť predsedu Vladimíra Mečiara na pohrebe manžela Kataríny Tóthovej.

g) 24. február – „Vyzývam pána najmúdrejšieho a najčestnejšieho policajného prezidenta (Jaroslava Spišiaka), aby vrátil tie 'kalašnikovy' do skladov.“ – Predseda SNS Ján Slota je presvedčený, že pokiaľ slovenskí policajti nepôsobia v špeciálnych jednotkách, nemajú byť prečo ozbrojení samopalmi.

h) 25. február – „Toto je jedno prachsprosté zabíjanie času a myslím si, že toho nikto z nás veľa nemá. Je to televízna žumpa.“Dušan Jarjabek zo Smeru sa obul do seriálu Tisíc a jedna noc, ktorý dnes na Slovensku sleduje vyše milióna divákov nad 12 rokov.

i) 27. február – „V tejto chvíli vzťahy nie sú ideálne, aj keď sa odblokovala tá hystéria, ktorá tu bola štyri roky, ale že by tie vzťahy boli nejako osobitne teplé alebo nebodaj úprimné, sa nedá povedať." Podpredseda vlády pre menšiny Rudolf Chmel z Mostu-Híd sa vyjadril k vzťahom medzi Slovákmi a Maďarmi v súvislosti s prijímaním zákona o štátnom občianstve.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu