Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Galko radil študentom, ako sa majú odviazať

MInister Galko
MInister Galko

BRATISLAVA - Mal neuveriteľný úspech. Minister obrany včera zavítal medzi študentov svojej alma mater. Pri príležitosti dňa otvorených dverí na Fakulte matematiky, fyziky a informatiky, kde presne pred dvadsiatimi rokmi štúdium končil, sa porozprával aj so študentmi a nechýbala ani otázka na telo. Galko sa dokonca aj na chvíľku odviazal, keď v plnej aule študentom radil, ako sa stať úspešným. Vraj občas pomôže blicovanie či nejaký ten štamperlík.

Galko si prišiel zaspomínať na svoje študentské časy. Dokonca sa stretol ešte s dvoma profesormi, ktorí ho učili. Okrem neformálnych rozhovorov však musel Galko reagovať aj na viaceré dotazy, či už profesorov, alebo žiakov, na nedostatok peňazí v školstve. Minister prisľúbil, že sa bude snažiť pomôcť a predstavil aj plány, podľa ktorých by jeho rezort mohol podporovať rôzne výskumy a stáže.

Najviac sa minister zapotil pri otázke jedného zo študentov, ktorý sa opýtal, či súhlasí so zámermi KDH a ministra dopravy Jána Figeľa, presunúť eurofondy určené na výskum do kapitoly na výstavbu diaľnic. Očividne bolo vidieť, že nechcel rovno na akademickej pôde rozpútať ďalšiu koaličnú roztržku.

O chvíľu sa už však Galko rozprával o tom, že keď jemu sa podarilo získať funkciu ministra, môže sa to podariť aj im. „Tam sa rozhliadam, vidím tu takých piatich, šiestich, ktorí by to mohli dokázať,“ vyhlásil. Keď však začal radiť, ako na to, vedľa sediaci rektor sa už netváril tak nadšene. K študentskému životu podľa neho patrí aj občasné blicovanie a vypitie nejakého toho pivka. „Občas možno treba sem tam nejakú prednášku vynechať, veď mladosť máte len jednu,“ zašpásoval s nadsázkou šéf obrany. Na oplátku mu študenti pri odchode pripravili standing ovation, teda potlesk v stoji.

galko_matfyz


Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu