Pondelok13. máj 2024, meniny má Servác, zajtra Bonifác

Galko vyzval Bašku: Vráť dotáciu 200 tisíc na letecké dni

Ľubomír Galko
Ľubomír Galko

BRATISLAVA – Vráť 200-tisícovú dotáciu zbytočne minutú na letecké dni. S touto výzvou prišiel dnes minister obrany Ľubomír Galko na adresu svojho predchodcu Jaroslava Bašku.

Galko aj na tlačovej besede aj sprenil, ako by mal Baška peniaze vrátiť: „darom z osobných prostriedkov 200 tisíc eur na účet ministerstva obrany.“

V rokoch 2009 a 2010 podľa ministra dostala zorganizovanie leteckých dní priamym zadaním jedna spoločnosť, čo označil za "nehorázne." "Nielenže toto podujatie organizovala súkromná spoločnosť, ale ešte bola aj dotovaná sumou 100 tisíc eur," vyhlásil Galko.

Šéf rezortu pred časom rozhodol, že na zorganizovanie tohtoročných leteckých dní vypíšu súťaž. Prihlásila sa aj spoločnosť, ktorá organizovala predchádzajúce dva ročníky s tým, že podujatie vie zorganizovať aj bez spomínanej dotácie.

„Toto považujem za rukolapný dôkaz, že o tieto peniaze boli ukrátení vojaci, že tieto peniaze boli vyhodené von oknom,“ vyhlásil.

Výzvu Baškovi myslí podľa svojich slov vážne a garantuje, že za tieto peniaze kúpi 12 tisíc vojakom maskáčové košele s digitálnou potlačou. Baška podľa neho disponuje dostatkom peňazí, prípadne si môže na to požičať.

Letecké dni budú tento rok v Sliači, kam presúvajú tradičné podujatie z Piešťan. Po verejnej súťaži sa mení aj organizátor podujatia. Päťčlenná komisia jednomyseľne vybrala za usporiadateľa Slovenskú leteckú agentúru. Tá už v minulosti niektoré ročníky organizovala, prvé dva roky ich organizoval priamo rezort.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu