Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Baška Galkovi: Na vrátenie 200-tisíc nevidím dôvod

Jaroslav Baška a Ľubomír Galko
Jaroslav Baška a Ľubomír Galko

BRATISLAVA - Žiadny dôvod na vrátenie 200-tisíc eur do rezortu obrany nevidí bývalý minister obrany Jaroslav Baška (Smer-SD). K tomu ho včera vyzval súčasný minister Ľubomír Galko (SaS), lebo vraj tieto peniaze boli zbytočne poskytnuté súkromnej firme na organizovanie Národných leteckých dní.

"Národné letecké dni, ktoré organizovala spoločnosť, ktorej boli tie finančné prostriedky poskytnuté spolu s Trnavským samosprávnym krajom, boli použité dobre a svedčí o tom aj to, že počas týchto dvoch posledných ročníkoch Národných leteckých dní sa ich zúčastnilo viac ako 50.000 ľudí. Bola to dobrá propagácia ministerstva obrany, ale aj Ozbrojených síl SR," povedal Baška. Galko by podľa neho mal skôr riešiť súčasné problémy rezortu, či už nedostatok finančných prostriedkov a fakt, že armáda je v kríze. Podľa Bašku súčasný minister svojimi vyjadreniami zakrýva svoju neschopnosť a nečinnosť pri riadení rezortu.

Za nezmysel Baška označil Galkove tvrdenie, že ministerstvo zmanipulovalo komplexné hodnotenia rezortu a vyčiarklo z neho kritické postrehy. "Ministerstvo obrany vždy pristupovalo k hodnoteniu čo najkomplexnejšie a najpravdivejšie. Nemalo dôvod zatajovať žiadne veci, žiadne negatívne veci," povedal Baška.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu