Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Šťastní rodičia: Pre ten zázrak sa oplatí žiť!

Torta s obľúbenými lentilkami pre Aničku (zľava), Dorotku a Barborku na oslavách narodeniny nemohla chýbať! Zobraziť galériu (5)
Torta s obľúbenými lentilkami pre Aničku (zľava), Dorotku a Barborku na oslavách narodeniny nemohla chýbať!

KOŠICE - Šťastie môžu doma krájať! Košické trojčatá Anička, Barborka a Dorotka včera oslávili svoje druhé narodeniny. Všetky sú zdravé a robia svojim rodičom veľkú radosť. Veď Monika (34) a Štefan (39) Leškovci neúspešne čakali na prírastok dlhých 11 rokov. Na chvíle, keď Monikin život krátko po pôrode visel na vlásku a upadla na päť mesiacov do kómy, už nechcú ani pomyslieť...

„Máme tri živé striebra, tri poklady. Je to všetko, po čom sme toľko túžili! Trojčatá sú, našťastie, v poriadku, všetky zdravotné patálie som si za ne odbila ja,“ vraví mama trojčiat, ktorá ešte stále nie je celkom fit. „Musím bojovať, lebo brucho sa mi nehojí dobre. Chodím na kontroly, mám sa vraj šetriť. No dá sa to vôbec pri troch deťoch? Keby som nemala takú veselú náturu, nezvládla by som to!“ tvrdí Monika Lešková. Ešte dnes, keď stretne známych, ktorých dlhšie nevidela, všetci majú slzy na krajíčku. „Od šťastia, aj z tých strastí, ktoré nás postihli. No už na to nechcem spomínať, je to uzavretá kapitola.“ Trojčatá sú čulé, najnovšie objavili preliezačky. Najmä Barborka na rodičoch skúša šokovú terapiu, keď sa sama spúšťa zhora do pieskoviska! Najmenšia je Dorotka. Má len 10 kíl, o tri menej ako sestričky, ale o to viac energie. Anička je zasa najpokojnejšia, rada číta. Rodinka vstáva k raňajkám pred pol ôsmou. Deťom chutí, jedia už všetko. „Najradšej majú lentilky, ktoré volajú cuco. Skladajú už aj prvé vety. Spolu s opatrovateľkou nám doprajú oddych len cez obed, keď spia asi dve hodiny.“ Otec Štefan sa ako opravár áut tiež musí poriadne obracať. Veď výdavky rodiny sa mesačne šplhajú až do 30-tisíc! „Každý deň je pre nás nesmierne náročný. Ale tešíme sa z každého rána. Pre ten zázrak sa veru oplatí žiť!“


VÝNIMOČNÁ CHOROBA
O Monikinom uzdravení (bola po pôrode 5 mesiacov v kóme) hovoria aj lekári ako o zázraku. „Stav pacientky po umelom oplodnení komplikovali zriedkavé problémy väčšej priepustnosti ciev. Podobných ochorení bolo na svete opísaných len asi 40! Pacientka mala zápalové príznaky, zlyhávali jej viaceré životne dôležité orgány. Až 103 dní bola na umelej pľúcnej ventilácii a na dialýze až 53 dní,“ potvrdil unikátnosť prípadu primár oddelenia intenzívnej medicíny Peter Beluš.

ÚTRŽKY Z TUNELA
Na viac ako sto dní v kóme by Monika Lešková najradšej zabudla. „Útržky zo živých snov v tom druhom svete si stále pamätám. Žila som v akomsi tuneli, zopakovať si to v žiadnom prípade nechcem,“ vraví o dlhom stave bezvedomia mama trojčiat.

MESAČNÉ VÝDAVKY V SK
plienky, hygienické potreby - 5 000
strava - 15 000
oblečenie, obuv, hračky - 3 000
byt - 6 000
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu