Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Monika Lešková: Najhoršie bolo prebúdzanie z kómy

Monika Lešková Zobraziť galériu (3)
Monika Lešková

KOŠICE - Na strastiplnú cestu medzi životom a smrťou sa žiada zabudnúť. Viac ako tri mesiace v kóme, ďalšie dva na nemocničnom lôžku.

Toto všetko si musela prežiť Monika Lešková (33), ktorá po 11 rokoch túžobného čakania na dieťa v máji priviedla na svet trojičky. O pár dní sa však pre ňu zastavil čas. To, že sa znovu vrátila do nášho sveta, považujú lekári za zázrak. A ako to vidí uzdravujúca sa mamička? Čitateľom Nového Času exkluzívne ponúka svoj príbeh.

Keď Monikine komplikácie s dýchaním po pôrode narastali a začalo zlyhávať aj srdce, lekári FN L. Pasteura v Košiciach pacientku uviedli do umelého spánku. "Sem-tam som sa prebrala. Videla som fotky mojich detí i manžela. Útržkovito si pamätám aj na to, kto mi čo rozprával. Odrazilo sa to v mojich snoch," priblížila dramatické okamihy Monika. Jej život visel na vlásku. Lekári vyskúšali všetko možné. Akupunktúru a aj terapiu hudbou. "Púšťali mi akúsi indickú hudbu, v ktorej bolo čosi zakódované, aby mi fungoval mozog. Bola veľmi zaujímavá a zapáčila sa mi. Keď som prišla domov a manžel mi prehral toto CD, ihneď som spoznala melódiu!"

Počas kómy cítila aj manželove dotyky a hladkanie. Do zúfalstva sa dostala až počas prebúdzania. "Oči som mala otvorené, vnímala okolie, len som nedokázala nič povedať!" Pani Leškovej sa teraz každý pýta, či v kóme videla nejaký tunel. "Nie, ja som žila ako teraz, ibaže len v hlave. Aj so svojimi deťmi, mamou i manželom. Bol to však úplne iný svet! Zopakovať si to nechcem v žiadnom prípade."

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu