Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Živé darčeky si dáme pod vianočný stromček!

KOŠICE - Na strastiplnú cestu medzi životom a smrťou sa žiada zabudnúť. Viac ako tri mesiace v kóme, ďalšie dva na nemocničnom lôžku. Toto všetko si musela prežiť Monika Lešková (33), ktorá po 11 rokoch túžobného čakania na dieťa priviedla v máji na svet trojčatá.

O pár dní sa však pre ňu zastavil čas. To, že sa znovu vrátila do nášho sveta, považujú lekári za zázrak. A ako to vidí uzdravujúca sa mamička? Čitateľom Nového Času exkluzívne ponúkla svoj príbeh a pocity z druhého brehu.

"Počas kómy som asi musela poriadne zabojovať o svoj život. V rodine však máme tuhý koreň, vydržíme veľa," nemieni sa ani dnes poddať ťažkému údelu Monika Lešková. Hoci sa ešte musí šetriť a po rehabilitácii sa chystá aj do kúpeľov, naplno sa už doma venuje svojim utešeným trojčatám.

"Majú už vyše sedem kíl a sú veľmi podarené. Každé bábätko má postieľku v inej izbe. Keďže rastú ako z vody a sama ich nemôžem naraz dvíhať, pomáha mi manžel. Aj s prebaľovaním. Ide nám to už pekne od ruky," tvrdí šťastná mamička o svojich vytúžených pokladoch. Obracať sa musí poriadne aj v kuchyni pri varení. V noci sa však vyspí, lebo detičky sú vraj pomerne zhovievavé: "Nebudia sa až tak často. Všetko sa dá zvládnuť."

Leškovci sa už nevedia dočkať Vianoc. "Aničku, Barborku i Dorotku si dáme pod stromček a budeme sa spoločne radovať!" Podľa manžela Štefana sa po návrate manželky z nemocnice tešia z každého dňa: "Najdôležitejšie je, aby sme boli všetci zdraví!" Manželia si už totiž užili dosť strastí. Pritom sa im pošťastilo stretnúť aj zázrak. Prijímajú ho s pokorou a vďakou zároveň. Kto to neprežil, ako vravia spoločne, neuverí. Kompletná košická rodinka však ťažký zápas hrdinsky zvládla.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu