Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Problémová premiéra Pauhofovej a Donutila: Diváci takmer nevideli film!

Premiér Románu pre mužov skomplikovala tatranská hmla. Zobraziť galériu (9)
Premiér Románu pre mužov skomplikovala tatranská hmla.

POPRAD – Svetovú premiéru má za sebou nový film režiséra Tomáša Bařinu Román pre mužov. Premiéra sa uskutočnila na Štrbskom Plese vo Vysokých Tatrách. Len niekoľko dní pred premiérou musela produkcia filmu riešiť problémy s miestom jej konania pre pozemkové spory, pred samotnou premiérou ohrozilo premietanie filmu pod holým nebom počasie.

Vo Vysokých Tatrách bola hustá hmla s viditeľnosťou iba na pár desiatok metrov. Podľa producenta filmu Rudolfa Biermanna krátko pred začiatkom uvažovali nad tým, ako posunúť filmové plátno bližšie k divákom, aby vôbec videli. Niekoľko minút pred samotným začiatkom sa však náhle vyjasnilo a nad hlavami asi tisícky divákov sa dokonca ukázali hviezdy, takže tí, čo prišli, mohli vidieť skvelého Miroslava Donutila, Vandu Hybnerovú či Miroslava Vladyku v rolách troch úplne odlišných súrodencov, ktorí sa vybrali na výlet do Vysokých Tatier.

„Táto úloha sa mi hrala krásne, ale či to v realite takto funguje neviem, tak blízko som k profesii štátneho zástupcu v realite nebol. Prial by som si, aby to bol jediný skorumpovaný štátny zástupca v našej krajine, ale mám taký dojem, že som trochu optimista,“ povedal o svojej postave Miroslav Donutil. Po prečítaní knihy Román pre mužov zostal Donutil zdesený, pretože knižná predloha obsahuje množstvo vulgarizmov, ktoré Donutil nepovedal za posledných šesť rokov ani so svojimi kamarátmi. Pri písaní scenára sa snažil Donutil ovplyvniť režiséra i autora scenára, aby vo filme nebolo až toľko vulgarizmov. „Myslím, že ich je v tom filme tak akurát,“ uviedol Donutil.

Film Román pre mužov nie je podľa autora románu a zároveň scenára k filmu Michala Viewegha úplne komédiou. „Je to príbeh pre premýšľajúceho diváka,“ povedal na tlačovej besede po premiére filmu Michal Viewegh. Premiéra filmu vo Vysokých Tatrách mala byť podľa Rudolfa Biermanna „gestom voči Tatrancom a Tatrám“, kde sa odohráva asi polovica deja Románu pre mužov. Do slovenských kín sa film dostane 24. septembra.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu