Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Prvý máj nie je podľa Pellegriniho len sviatkom oslavy práce: Vstup SR do EÚ je náš historický míľnik, uviedol

Novozvolený prezident SR Peter Pellegrini
Novozvolený prezident SR Peter Pellegrini (Zdroj: TASR/Jakub Kotian)

BRATISLAVA – K dnešnému sviatočnému dňu sa na sociálnych sieťach vyjadril aj predseda Hlas-SD, bývalý predseda Národnej rady (NR) SR a zvolený budúci prezident SR Peter Pellegrini. Vyjadril sa, že sviatok práce je symbolicky pripomína aj to, že Slovákov čaká ešte množstvo práce k budovaniu prosperity.

archívne video

Chcel by som, aby z portrétu išla národná hrdosť, tento prezidentský portrét bude úplne iný ako ostatné, uviedol Pellegrini (Zdroj: TASR/Pavol Zachar)

Dnes už bývalý predseda Národnej rady Slovenskej republiky (NRSR) a od 7. apríla 2024 zvolený prezident Slovenskej republiky Peter Pellegrini považuje prvý máj za veľmi významný deň. Sám seba označil v príspevku, ktorý zverejnil na sociálne siete, ako sociálneho demokrata. 

Lepšie miesto pre život 

Sviatok práce podľa neho symbolicky pripomína aj to, že "nás (Slovákov) spoločne čaká ešte množstvo práce." "Práce na tom, aby Slovensko skutočne prosperovalo a bolo čoraz lepším miestom pre život každého jedného človeka. Som však rád, že ideme po dobrej ceste. Robíme všetko pre to,...aby ľudia našli svoj zmysel a uplatnenie v každom kúte našej krajiny," vyjadril sa Pellegrini. 

Prvý máj nepatrí podľa zvoleného prezidenta len oslave práce. Slováci si vtedy pripomínajú aj jeden z najvýznamnejších míľnikov histórie Slovenska, ktorým bol vstup do Európskej únie. "Ako novozvolený prezident budem robiť všetko pre to, aby sme boli plnohodnotným členom veľkej európskej rodiny. Vždy však budem na prvom mieste brániť slovenské národnoštátne záujmy," dodal s tým, že si želá, aby po júnových voľbách v Európskom parlamentu reprezentovali našu krajinu politici, ktorí sa neboja prehovoriť vtedy, keď sa treba zastať svojej vlasti a obhajovať jej záujem.

Stretnutia v regionóch 

V ďalšom príspevku, ktorý uverejnil Peter Pellegrini ešte počas včerajších hodín, uviedol, že jeho sociálno-demokratická politika je dlhodobo postavená na záujme zlepšovať život každého človeka od narodenia po seniorský vek. 

"V kampani som hovoril o prezidentovi ľudí a tento sľub chcem ako hlava štátu aktívne napĺňať aj v podporovaní projektov, ktoré majú záujem zvyšovať kvalitu života v regiónoch Slovenska," povedal a doplnil, že ako prezident SR chce väčšinu času tráviť v regiónoch na stretnutiach s občanmi. "Tak, ako som to vždy robil a vďaka tomu viem, čo vás naozaj trápi a kde treba najviac pomôcť," doplnil na záver. 

Viac o téme: Prvý májSviatok práceSlovenskoSRPeter PellegriniPrezident SRBratislavaHLAS-SD
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu