Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Mužom stačí 8,2 sekundy na to, aby sa zamilovali

LONDÝN - Koľko času potrebuje muž, aby sa zamiloval na prvý pohľad? Presne 8,2 sekundy, tvrdia vedci v odbornom časopise Archives of Sexual Behavior.

Čím dlhšie sa vraj muž pozerá na ženu, keď sa stretnú prvýkrát, tým väčší má o ňu záujem. Pokiaľ je jeho pohľad kratší než štyri sekundy, je možné, že ho žena vôbec nezaujala. Keď však prekoná hranicu 8,2 sekundy, už sa možno zamiloval.

To isté ale neplatí pre ženy. Ich oči na mužoch spočinú rovnako dlho, či sú pre nich príťažliví, alebo nie, uvádza sa v štúdii. Pri výzkume využili skryté kamery, ktoré tajne snímali pohyb očí 115 študentov, keď hovorili s hercami a herečkami. Študenti potom museli hodnotiť príťažlivosť osoby, s ktorou konverzovali.

Herečkám, ktoré považovali za krásne, sa muži pozerali do očí v priemere 8,2 sekundy. Tým, ktoré hodnotili ako menej príťažlivé, však len 4,5 sekundy. Ženy ale na všetkých hercov hľadeli rovnako dlho.

Vedci sú presvedčení, že muži pomocou očného kontaktu vyhľadávajú zdravé a plodné partnerky. Ženy sa vraj naopak boja, aby nepritiahli nechcenú pozornosť kvoli nebezpečenstvu nechceného otehotnenia.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu