Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Prekvapivý prieskum žien: Lepšie byť inteligentná alebo štíhla?

LOS ANGELES - Ženy nedokážu jednoznačne povedať, či je lepšie byť prenikavo inteligentnou, alebo štíhlou alebo sa vydať za boháča, hoci by bol aj škaredý. Majú totiž zložitý a rozporuplný vzťah k svojmu imidžu.

Vyplýva to z výsledkov amerického prieskumu verejnej mienky, podľa ktorého by 25 percent opýtaných radšej zvíťazilo v televíznej reality show pre začínajúce modelky (America's Next Top Model), než získalo Nobelovu cenu za mier. A hoci 75 percent opýtaných príslušníčok nežného pohlavia odpovedalo, že by si v záujme záchrany života cudzieho človeka ochotne oholilo hlavu, viac než štvrtina pripustila, že by sa pričinili o to, aby ich najlepšia priateľka stlstla, pokiaľ by to im samým zaistilo štíhlosť.

Pokiaľ ide o odvekú dilemu, či sa vydať kvôli bohatstvu partnera alebo jeho vzhľadu, polovica respondentiek vo veku od 18 do 24 rokov priznala, že by dala prednosť škaredému mužovi, pokiaľ by bol multimilionár.

Anketa pre americkú televíznu sieť Oxygen, ktorá sa zamerala na mladé ženy tiež zistila, že 88 percent žien vo veku 18 až 34 rokov by sa v záujme zachovania priateľstva ľahko vzdala mobilu, šperkov a make-upu.

„Tento prieskum je zaujímavým rozborom dnešnej ženy a toho, ako spája osobný imidž s tým, čoho si v živote cenia," konštatovala Jenn Bermanová, psychoterapeutka a porotkyňa novej reality show kanálu Oxygen s názvom Pretty Wicked.

Ako nasvedčujú niektoré výsledky ankety, dnešné ženy sú zložité osobnosti - sú zároveň altruistické aj materialistické, domýšľavé aj neisté, oddané aj vzťahovačné, konštatuje Bermanová, ktorú citovala agentúra Reuters.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu