Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Muž mal šialený strach z lietania, urobil osudnú chybu: Núdzové pristátie za 20-tisíc eur

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

MANCHESTER - Pre ľudí s veľkým strachom z lietania nemusí byť terapia šokom tou najlepšou metódou pomoci. Tridsaťjedenročný otec dvoch detí, ktorý letel z Nemecka do Kanady, bol počas letu taký nervózny, že kvôli nemu muselo lietadlo núdzovo pristáť.

Cestujúci z Izraela sa na palube Boeingu 747 spoločnosti Lufthansa postaral o poriadny rozruch. Muž trpel strachom z lietania, a tak sa počas letu potúžil alkoholom a v panike sa zatvoril na toalete lietadla. Bol taký nervózny, že začal kričať a ničiť interiér. Následne pľuval v uličke a obťažoval aj iných cestujúcich.

Kiskove lety vyvovali prudkú debatu o plytvaní: Pozrite sa koľko stojí Američanov Trump

Letuškám sa muža nepodarilo upokojiť, a tak musel pilot ohlásiť núdzové pristávanie. Pri prelete nad Atlantikom dostal strach, že by mohlo dôjsť k závažnejšiemu incidentu. Boeing, ktorý letel z Frankfurtu nad Mohanom do Toronta, núdzovo pristál v Manchestri. Lietadlo opäť vzlietlo až o dve hodiny neskôr, čím vznikli leteckej spoločnosti náklady vo výške približne 20-tisíc eur.

Incident sa odohral v apríli minulého roka. Vystrájajúceho muža zatkli a rok zadržiavali v cele vo Veľkej Británii. Teraz sa objavil na súde, kde uviedol, že ho k nepríčetnému správaniu doviedol alkohol. Za trest dostal tri mesiace väzenia podmienečne a pokutu vo výške 200 libier (235 eur). Zadržaný cestujúci uviedol, že letel za svojou priateľkou, ktorá sa zotavovala z rakoviny kože, informoval portál Daily Mail.

 

Viac o téme: LietadloStrach z lietania
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu