Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Odvážna moderátorka sa pustila do vodcu Hamasu: TOTO sa ho opýtala, jeho odpoveď vás zdvihne zo stoličky

Moderátorka kládla vodcovi Hamasu nepríjemné otázky. Zobraziť galériu (2)
Moderátorka kládla vodcovi Hamasu nepríjemné otázky. (Zdroj: Twitter)

KÁHIRA - Teroristi Hamasu zavraždili a uniesli stovky civilistov pri svojom veľkom útoku na Izrael. Egyptská novinárka Rasha Nabil v rozhovore konfrontovala politického lídra palestínskeho hnutia Hamas Chálida Mašála so zverstvami a ich následkami.

Kritický rozhovor arabskej televízie Al-Arabija s vodcom Hamasu po masakri teroristickej skupiny v Izraeli priťahuje pozornosť na internete. Moderátorka stanice spochybnila argument člena Hamasu Chálida Mašála, že veľký útok bol súčasťou „legitímneho odporu Palestínčanov“.

Královič na Rade ministrov EÚ o práve Izraela brániť sa útokom (Zdroj: TASR/ Jaromír Novak)

„Ako možno požadovať, aby Západ a svet vo všeobecnosti podporovali palestínsku vec, keď sa skutky, ktoré Hamas urobil izraelským civilistom, dostanú na titulky?“ pýta sa Egypťanka Rasha Nabil v rozhovore odvysielanom vo štvrtok. Hamas je teraz prirovnávaný k ISIS. "Je súčasťou ideológie Hamasu takto zaobchádzať s civilistami?"

Mašál tvrdí, že islamistická organizácia vládnuca v pásme Gazy sústreďuje svoj odpor na vojakov. "Ale vo všetkých vojnách sú nejaké civilné obete. Nie sme za ne zodpovední." Moderátorka kontruje: "Ospravedlníte sa za to, čo urobili izraelským civilistom 7. októbra?" Podľa izraelskej armády je z 1400 mŕtvych v Izraeli 300 vojakov – väčšinu tvoria civilisti. "Od Izraela by sa malo požadovať ospravedlnenie," odpovedal na otázku Mašál. "Hamas nezabíja civilistov úmyselne, pozornosť sa sústreďuje na vojakov."

Sedí v klimatizovanej miestnosti a rozpráva o vojne

Z pohľadu moderátorky typ útoku Hamasu pripomína vyhlásenie vojny. "Niektorí ľudia sa teda pýtajú, čo by ste očakávali od izraelskej odpovede?"

Egypťanka tiež kritizovala možné otvorenie ďalšieho frontu v Izraeli s proiránskymi milíciami Hizballáhu. Situácia ľudí v krajine je už zlá a to posledné, čo potrebujú, je vojna. "Hovoria si: Chálid Mašál sedí v klimatizovanej miestnosti a rozpráva o vojne, džiháde a bombových útokoch."
 

Viac o téme: ModerátorkaIzraelHamasChálid Mašál
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu