Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Hamas sa nezastaví pred ničím: Upálil autistické dievča a jeho babičku

Noyu Dan a jej babičku zavraždili teroristi.
Noyu Dan a jej babičku zavraždili teroristi. (Zdroj: X/@kann_news)

TEL AVIV - Hamas údajne zadržiava okolo 200 rukojemníkov. Príbeh dvanásťročného autistického dievčaťa Noya Dan je obzvlášť krutý - teroristi ho upálili. Zavraždili aj jeho babičku Carmelu.

Keď sa 7. októbra začala raketová paľba, Noya Dan sa ukrývala so svojou babičkou v kibuci Nir Oz neďaleko pásma Gazy. Keď v dome počula výbuchy a hlasy, Noya poslala hlasovú správu svojej matke: „Mami, ja sa bojím! V dome sú ľudia. Pomôž mi!“ 

archívne video

Slovenka žijúca v izraelskom meste Tel Aviv vysvetľuje napätú situáciu v krajine (Zdroj: Diana Atzmon Weinberg)

Nočná mora každého rodiča

Bol to posledný prejav života dievčatka, ktoré považovali za unesené. Noya bola autistka. Bola obzvlášť citlivá na svetlo, dotyk a hluk. Vzhľadom na tieto podmienky to museli byť pre ňu neskutočné muky. „Momentálne prežívam nočnú moru každého rodiča,“ priznala pred pár dňami pre anglický denník „The Sun“ matka Galit. "Každý rodič na svete môže cítiť našu bolesť." Žila v nádeji, že to jej dcéra "nejako prežije", no to sa, bohužiaľ, nestalo. Izrael na platforme X oznámil, že bola upálená.

Ozvala sa Joanne K. Rowlingová

Autorka slávnej série o Harrym Potterovi, Joanne K. Rowlingová, už predtým robila pre dievčatko kampaň online; chcela tak dať celému svetu vedieť o príbehu fanúšičky čarodejníka, ktorej osud bol taký ťažký. Spisovateľka od brutálneho útoku Hamasu naďalej obhajuje Izrael a dôrazne odsudzuje zverstvá teroristov.

Hamas unášal deti

Bojovníci Hamasu, podporovaní odpalovaním tisícok rakiet, vstúpili 7. októbra do neďalekých izraelských miest. Zabili mnoho ľudí a do pásma Gazy uniesli vojakov a civilistov vrátane detí.

Viac o téme: VraždaIzraelHamasNoya Dan
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu