Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Správa, ktorá Kramného nepoteší: Prokurátor pre neho požaduje výnimočný trest, 30 rokov natvrdo

Petr Kramný
Petr Kramný (Zdroj: profimedia.sk)

OSTRAVA - Megaproces v prípade vraždy Moniky a Klárky Kramných sa chýli ku koncu. Dnes odznela na súde záverečná reč prokurátora Víta Legerského. Pre Petra Kramného obžalovaného z vraždy manželky a dcéry v Egypte požaduje výnimočný trest na samej hornej hranici, teda 30 rokov väzenia. Povedal, že vina bola Kramnému jednoznačne preukázaná spoľahlivou sústavou nepriamych dôkazov.

Prokurátor Vít Legerský dnes predniesol pred senátom Krajského súdu v Ostrave záverečnú reč. Povedal, že čin bol obžalovanému pred súdom preukázáný. Kramný podľa obžaloby zabíjal elektrickým prúdom. "Z dôkazov predvedených pred súdom možno urobiť jediný možný záver, a to záver o vine obžalovaného," povedal štátny zástupca. Matka s dcérou podľa neho zomreli rukou toho, ktorý ich mal chrániť, pretože neuniesol hrozbu konca manželského vzťahu. Kramný od začiatku vinu popiera, tvrdí, že všetci traja mali žalúdočné problémy. Legerský dnes povedal, že výpoveď obžalovaného je vo všetkých podstatných bodoch vyvrátená.

Dcéra s matkou zomreli predvlani v júli, podľa egyptských úradov na následky dehydratácie, poprípade otravy. Žiadny jed ale tamojší experti nenašli. Tela po prevoze do Česka pitvali znalci z Ústavu súdneho lekárstva v Ostrave, ktorí sú presvedčení, že na telách Moniky Kramný a jej dcéry našli stopy po zásahu elektrickým prúdom. Na základe týchto zistení polície Kramného obvinila a súd ho poslal do väzby. V tej je Kramný už takmer dva roky.

Viac o téme: VraždaSúd Petr Kramný
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu