Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Vrah fínskych humanitárnych pracovníčok dostal trest smrti

KÁBUL - Afganský súd odsúdil dnes na trest smrti muža, ktorého uznal za vinného v prípade vlaňajšieho zabitia dvoch fínskych humanitárnych pracovníčok. Informovala o tom agentúra DPA s odvolaním sa na miestne zdroje.

Dvojicu žien neznámy útočník zastrelil vlani v júli priamo v taxíku v meste Herát na západe krajiny. Obe pracovali pre kresťanskú organizáciu humanitárnej pomoci - Medzinárodnú asistenčnú misiu. V súvislosti s týmto zločinom zatkli úrady tri osoby.

Krajský súd provincie Herát odsúdil ich vraha na trest smrti, pričom jeho komplicom udelil tresty odňatia slobody - prvému na päť a druhému dva a pol roka za mrežami, uviedol hovorca polície. Úrady nezistili, či sú vrahovia napojení na militantné hnutie Taliban. Jeho členovia stoja za eskaláciou násilných činov, únosmi a vraždami v tejto oblasti.

Medzinárodná asistenčná misia zamestnáva podľa údajov na svojej webovej stránke 500 Afgancov a 50 kresťanov z Európy, Severnej Ameriky, Ázie, Afriky a Oceánie. V Afganistane realizuje od roku 1966 zdravotnícke, rozvojové a vzdelávacie projekty.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu