Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Príbeh zavraždeného policajta z redakcie Charlie Hebdo: Roky žil v Bratislave, mal tu lásku!

Franck Brinsolaro Zobraziť galériu (3)
Franck Brinsolaro (Zdroj: Youtube, alunasulmuro.files.wordpress.com)

PARÍŽ - Francúzsky policajt Franck Brinsolaro, ktorého pri útoku na parížsku redakciu popravili teroristi, v minulosti slúžil na Slovensku, kde sa zamiloval do o sedem rokov mladšej dievčiny a prežil s ňou hlboký vzťah. Správa o jeho smrti preto zasiahla aj našu krajinu.

Franck Brinsolaro strážil šéfredaktora časopisu Charlie Hebdo Stéphana Charbonniera pred hroziacim teroristickým útokom celý deň. Počas masakry však zahynuli medzi 12 obeťami obaja.

Ako uvádza denník Pravda, skúsený policajt bol spojený aj s našou krajinou. „Brinsolaro pôsobil na Slovensku tri až štyri roky po vzniku samostatného štátu, keď v Bratislave otvorili francúzske veľvyslanectvo.“ Mladý policajt tu stretol Slovenku, s ktorom plánovali spoločnú budúcnosť. Ich vzťah však skončil, keď dievčina, dnes už vydatá matka detí, nechcela odísť zo Slovenska. Brinsolano sa neskôr takisto oženil a narodili sa mu dve deti.

Keď Slovenka stretla Brinsolana, študovala na univerzite. Francúz mal na starosti ochranu veľvyslanectva a na Slovensku absolvoval svoj prvý zahraničný pobyt, povedal pre Pravdu zdroj z bezpečnostného prostredia. Potom nasledovali ďalšie zahraničné skúsenosti, vrátane niekoľkých veľvyslanectiev, kde pôsobil.

Príbeh zavraždeného policajta z
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Youtube, alunasulmuro.files.wordpress.com)

Brinsolano počas svojej kariéry strážil tiež diplomatov v Afganistane a pôsobil ako osobný strážca niekoľkých významných ľudí. Bol teda špičkovo pripravený na zvládanie nebezpečných situácií, hoci sa mu jedna z nich stala osudnou. Viaceré médiá hovoria o jeho statočnosti a posmrtne dostal od prezidenta najvyššie štátne vyznamenanie.

Vo Francúzsku pochovali policajtov,
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA)

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu