Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Pestún Fero (22) sa priznal k zabitiu Jožka (†1): Zlyhal som, hodil som ho o zem!

Františkovi hrozí 15-ročný trest
Františkovi hrozí 15-ročný trest (Zdroj: TV JOJ)

NOVÉ ZÁMKY - Profesionálny pestún František (22) z Nových Zámkov mal 11-mesačnému Jožkovi nahradiť skutočnú rodinu, jeho výchovu však nezvládol. Vo februári chlapček zomrel na poranenie hlavy, ktoré bolo spôsobené pri páde. Podľa všetkého však smrteľné zranenie nebolo náhodné, mladý pestún sa totiž pred súdom priznal, že Jožka hodil o zem. Informovala o tom Tv JOJ.

František z Nových Zámkov odmalička vyrastal v pestúnskej starostlivosti a neskôr sa stal zamestnancom detského domova. Deti vyrastajúce bez rodičovskej lásky mu prirástli k srdcu a tri z nich sa rozhodol vziať ku sebe. Do pestúnskej starostlivosti mu boli zverení traja bratia, z ktorých najmladší Jožko mal len 11-mesiacov. Fero sa o chlapcov údajne staral príkladne, a preto nikto neverí, že by im bol schopný ublížiť.

Najmladší Jožko sa mal v osudný deň hrať v izbe, keď sa o niečo udrel a začal plakať. Pestún Fero ho mal za to potrestať tým, že ho hodil o zem. Nasvedčujú tomu aj výsledky pitvy, ktoré vylúčili syndróm náhleho úmrtia a potvrdili násilnú smrť. Pád na zem mu mal spôsobiť zranenia, ako deštruktívny opuch a krvácanie do mozgu, ktorým podľahol. Mladého pestúna vzali do väzby.

Hoci všetci okolo Fera verili, že nešťastný incident sa vysvetlí a mladíka prepustia, nestalo sa tak. Je voči nemu vedené trestné stíhanie pre zločin týrania blízkej a zverenej osoby. K zabitiu Jožka sa mal dokonca priznať a všetko oľutovať. "Obvinený sa k spáchaniu skutku priznal a dal podnet na uzatvorenie dohody o vine a treste," povedal hovorca krajskej prokuratúry Ján Ludva. Za smrť malého Jožka mu teraz hrozí až 15 rokov za mrežami.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu