Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Hrozná smrť ročného Jožka: Pestún Fero (22) ho mal hodiť o zem, lebo plakal!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: isifa)

NOVÉ ZÁMKY – Chlapci z domova prišli o bračeka. V rukách nitrianskej polície skončil mladík František (22) po tom, čo mal usmrtiť len 11-mesačného Jožka, ktorého mal v pestúnskej starostlivosti. Z detského domova si ho spolu s dvoma bratmi vzal len nedávno a údajne sa o nich príkladne staral. Čo presne sa za dverami novozámockého bytu odohralo, je zatiaľ nejasné. Isté je len to, že malý Jožko zomrel násilnou smrťou. Informovala o tom Tv JOJ.

Fero z Nových Zámkov odmalička vyrastal v pestúnskej starostlivosti a neskôr sa stal zamestnancom detského domova. Deti vyrastajúce bez rodičovskej lásky mu prirástli k srdcu a tri z nich sa rozhodol vziať ku sebe. Do pestúnskej starostlivosti mu boli zverení traja bratia, z ktorých najmladší Jožko mal len 11-mesiacov. Fero sa o chlapcov údajne staral príkladne, a preto nikto neverí, že by im bol schopný ublížiť.

Najmladší Jožko sa mal v osudný deň hrať v izbe, keď sa o niečo udrel a začal plakať. Pestún Fero ho mal za to potrestať tým, že ho hodil o zem. Nasvedčujú tomu aj výsledky pitvy, ktoré vylúčili syndróm náhleho úmrtia a potvrdili násilnú smrť. Pád na zem mu mal spôsobiť zranenia, ako deštruktívny opuch a krvácanie do mozgu, ktorým podľahol. František je momentálne v cele policajného zaistenia. „22-ročný muž čelí obvineniu zo zabitia,“ povedala nitrianska policajná hovorkyňa Renáta Čuháková.

Bratov mal navštevovať už od leta a údajne si ho aj veľmi obľúbili. Riaditeľka detského domova Zuzana Bartovičová tvrdí, že deti mladíkovi zverili do rúk až po podrobnej analýze. „Rodinu, v ktorej vyrastal, veľmi dobre poznáme, takže vieme za akých podmienok, kde bol vychovávaný a ako,“ povedala o bývalom zamestnancovi a zverencovi. Čo presne sa v osudný deň stalo, zatiaľ ostáva záhadou.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu