Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Čo na to cirkev?! Reakcia na škandalózne fotky polonahej Haklovej v kostole!

Monika Haklová pobehovala obnažená po priestoroch kostola. Zobraziť galériu (7)
Monika Haklová pobehovala obnažená po priestoroch kostola. (Zdroj: roman pinček LeBARON)

SKALICA – Kontroverzný počin! Ako sme na topkách včera informovali, Monika Haklová (38) nafotila provokatívne zábery v spodnej bielizni. Na tom by v jej prípade nebolo nič zvláštne, keby snímky nevznikali v priestoroch Jezuitského kostola a „nejazdil“ by na nej chlap. Zisťovali sme, čo na to hovoria predstavitelia cirkvi.

Monika Haklová pred pár dňami nafotila sériu záberov s talianskym pretekárom Pierrem Coppom. Fotografie vznikli z dôvodu, že sa budúci rok objaví v súťaži Moto GP, pričom ho bude obliekať slovenská odevná značka. Snímky sú určené na prezentáciu.

Keďže mali byť jemne provokatívne, finalistka markizáckej Farmy sa nechala vyzliecť do spodnej bielizne a vlastným telom symbolizovala motorku, na ktorej jazdec sedí. Čerešničkou na torte sú priestory, v ktorých projekt vznikal. Išlo o Jezuitský kostol v Skalici z prelomu 17. a 18. storočia. U mnohých táto kontroverznosť vyvolala búrlivú diskusiu o tom, či išlo o vhodnú kombináciu. Mnohí sa tiež pýtali, ako je vôbec možné, že kompetentní dopustili niečo podobné v "svätých" priestoroch. 

Faktom však je, že tento kostol je výnimočný v tom, že už nepatrí cirkvi. Ako jeden z mála bol zverený pod správu mesta Skalica. Vyhlásený je za národnú kultúrnu pamiatku. Prešiel výraznou rekonštrukciou, ktorá stála približne 2,5 milióna eur, a slávnostne bol uvedený do užívania minulý rok v novembri. Konajú sa v ňom rôzne kultúrne podujatia.

Napriek týmto okolnostiam sme u slovenských predstaviteľov cirkvi zisťovali, či im vznik podobných záberov neprekáža. Predsa len išlo v minulosti o budovu slúžiacu ich účelom a zasvätenú Františkovi Xaverskému, pričom sa v nej dodnes nachádzajú náboženské motívy v podobe malieb a sôch anjelov. Kompetentní sa však k vzniku kontroverzných záberov postavili vlažne. „Nejde o kostol v užívaní Katolíckej cirkvi. Ide o desakralizovaný objekt,“ povedal nám hovorca Konferencie biskupov Slovenska Jozef Kováčik. Laicky povedané, kostolu bolo „odobraté“ vysvätenie, a teda sa v ňom môže po súhlase mesta robiť prakticky čokoľvek . Aký máte názor vy? Vyjadrite ho v diskusii alebo v ankete pod článkom.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu