Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Viacero novozvolených poslancov chce zastávať aj svoje pôvodné funkcie: Ktorí to sú?

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Topky - Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Juraj Droba (SaS), ktorý bol v parlamentných voľbách zvolený za poslanca Národnej rady (NR) SR, sa nevzdá funkcie predsedu Bratislavského samosprávneho kraja (BSK). Potvrdil to s tým, že ešte nevie, či si uplatní mandát poslanca parlamentu.

"Presne, ako som avizoval pred voľbami, určite ostávam riadiť BSK a k mandátu v NR SR sa vyjadrím po stretnutí s predsedom strany," povedal Droba. 

Archívne video: Tlačová konferencia k vyhláseniu oficiálnych výsledkov volieb

Tlačová konferencia k vyhláseniu oficiálnych výsledkov volieb (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Podotkol, že Bratislavský kraj je pre neho prioritou. "V tejto práci som sa úplne našiel, obyvatelia kraja to vidia a chcem dokončiť začaté projekty," skonštatoval. Droba, ktorý kandidoval v sobotných (30. 9.) parlamentných voľbách za SaS, získal 13 482 prednostných hlasov. Patrí medzi 11 poslancov zvolených za túto stranu do NR SR.

Podobne ani novozvolený Branislav Becík, predseda Nitrianskeho samosprávneho kraja, z postu nechce odísť

Novozvolený poslanec Národnej rady (NR) SR Branislav Becík (Hlas-SD), ktorý zároveň pôsobí aj ako predseda Nitrianskeho samosprávneho kraja (NSK), sa svojej funkcie vzdať neplánuje. Podľa vlastných slov skĺbenie funkcií predsedu kraja a poslanca NR SR vidí ako skvelú príležitosť na pozitívne zmeny. "Posilní sa môj mandát nitrianskeho župana a budem môcť ľahšie presadzovať záujmy nášho kraja aj na štátnej úrovni," skonštatoval.

Becík sa domnieva, že ako poslanec NR SR bude mať zároveň dôkladnejší prehľad o tom, čo verejnosť potrebuje, keďže ako predseda kraja je v priamom kontakte s občanmi. "Takže si neštudujem len štatistiky a nerozhodujem o veciach od stola, ale poznám situáciu medzi ľuďmi naozaj z prvej ruky. Takto fungujem ako predseda NSK, takto sa nám to osvedčilo a budem v tom naďalej pokračovať aj ako poslanec NR SR," vyjadril sa.

Ján Blcháč plánuje naďalej pôsobiť aj vo funkcii primátora

Novozvolený poslanec Národnej rady (NR) SR Ján Blcháč (Hlas-SD) plánuje naďalej pôsobiť aj vo funkcii primátora Liptovského Mikuláša. Potvrdil to v pondelok s tým, že chce vykonávať oba posty súčasne. Skĺbenie funkcií vníma Blcháč ako príležitosť na pozitívne zmeny pre región. Ubezpečil, že všetky činnosti na Mestskom úrade v Liptovskom Mikuláši sú veľmi dobre zmanažované.

"Z pohľadu poslanca NR SR dokážem veci riešiť efektívnejšie. Nie je to moje prvé pôsobenie na poste poslanca NR SR a súčasne primátora. Môžem tak lepšie verejne komunikovať problémy, ktoré sú v meste či mestách," skonštatoval s tým, že v minulosti sa mu to osvedčilo napríklad pri záchrane liptovskomikulášskej nemocnice. Blcháč získal v sobotňajších (30. 9.) parlamentných voľbách 5 580 prednostných hlasov.

Viac o téme: PostyJuraj DrobaParlamentVoľby 2023Predsedovia samosprávBranislav BencíkOstávajú vo funkcii
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu