Streda22. máj 2024, meniny má Júlia, Juliána, Rita, zajtra Želmíra

Černák sa priznal k vražde

Mikuláš Černák
Mikuláš Černák

BRATISLAVA - Údajný boss banskobystrického podsvetia Mikuláš Černák sa priznal k vražde.

Údajný mafiánsky boss Mikuláš Černák sa priznal k jednej z vrážd, z ktorých ho obvinila polícia. Napísal to dnes týždenník Plus 7 dní. Černák podľa týždenníka vyšetrovateľom povedal, že zavraždil Jozefa Filipa považovaného za informátora polície. Doteraz údajný šéf banskobystrického podsvetia obvinenia z vrážd odmietal a tvrdil, že je nevinný.

Černák je celkovo obvinený z deviatich vrážd a nachádza sa vo väzbe. K viac ako desať rokov starej vražde muža z Liptovského Mikuláša sa podľa týždenníka prekvapujúco priznal pred niekoľkými dňami. Dôvodom vraždy mali byť nevyrovnané účty obete s údajným členom podtatranského podsvetia. "Ja som zavraždil Filipa," povedal podľa týždenníka Černák.

Filipa podľa Černákovej výpovede vylákali do hôr pri obci Liptovská Teplička. Tam ho Černák zastrelil a spoločne s niekoľkými komplicmi zakopali do jamy. Podľa týždenníka Černák tvrdil, že mu pri poprave muža pomáhal Miloš Kaštan. Ten je podľa denníka Sme utajeným svedkom, ktorý Černáka usvedčoval z viacerých zločinov.

V prípadoch vrážd podľa Plus 7 dní môžu nastať aj ďalšie obraty, pretože Černák vraj zmenil výpoveď aj pri ďalších skutočnostiach a voči ďalším ľuďom.

Súdy zatiaľ v žiadnom z prípadov vrážd neuznali Černáka vinným, údajný boss si v minulosti odpykal trest len za vydieranie. Medzi jeho obete podľa polície patrili členovia mafie, ale aj nepohodlní svedkovia.

K zmene Černákovej výpovede mohli prispieť nahromadené dôkazy, napísal týždenník. Údajný boss sa tak mohol rozhodnúť, že usvedčí ľudí, ktorí proti nemu vypovedali, dodal Plus 7 dní.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu