Nedeľa2. jún 2024, meniny má Oxana, Xénia, zajtra Karolína, Kevin

Kaliňák prehovoril o stave Roberta Fica: Premiér je mimo ohrozenia života! Jeho stav je naďalej vážny

Robert Kaliňák Zobraziť galériu (2)
Robert Kaliňák (Zdroj: SITA/AP Photo/Denes Erdos)

BANSKÁ BYSTRICA - Premiér Robert Fico (Smer-SD) je mimo ohrozenia života. Jeho stav je naďalej vážny. Zhodli sa na tom lekári na rannom konzíliu. V nedeľu o tom informovali námestník Rooseveltovej nemocnice v Banskej Bystrici Milan Urbáni a vicepremiér a minister obrany Robert Kaliňák (Smer-SD).

„To najhoršie, čoho sme sa obávali, pre túto chvíľu pominulo,“ povedal Kaliňák. "Na základe ranného konzília lekárov môžeme konštatovať, že pacient je momentálne mimo stavu ohrozenia života. Jeho stav je naďalej veľmi vážny a potrebuje dlhú dobu a pokoj na rekonvalescenciu. Pevne veríme, že všetko pôjde dobrým smerom," uviedol námestník. Naďalej však platí, že zdravotný stav premiéra Fica nie je priaznivý na prevoz do inej nemocnice a naďalej potrebuje intenzívnu starostlivosť. Z toho dôvodu ostane naďalej v banskobystrickej nemocnici. 

Podľa Kaliňáka bude odteraz vydávať pravidelné stanoviská o zdravotnom stave premiéra banskobystrická nemocnica. "Všetci veríme, že jeho fyzická konštitúcia je natoľko silná, aby sme každý deň mohli veriť v jeho skoré zotavenie, i keď to budeme určite počítať minimálne na týždne," doplnil Kaliňák. Cesta za rekonvalescenciou bude podľa neho ťažká a bolestivá.

 

Viac o téme: Atentát na premiéraStav Roberta FicaAtentát na Robera Fica
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu